Medi ambient

baix camp

El nou pou de l'Argentera, sense subvenció segura

El poble, en estat d'emergència per la presència d'arsènic a l'aigua per beure

El petit municipi de l'Argentera té previst posar en marxa avui les obres de condicionament del nou pou que els ha de permetre resoldre l'excés d'arsènic a l'aigua que arriba a les llars. L'alcalde, Lluís Maria Castellví, així ho va anunciar ahir, després de la reunió informativa que va mantenir dissabte passat amb un centenar d'habitants i en què va informar que l'aigua de l'aixeta no és apta per al consum humà.

Els treballs, pressupostats en poc més de 300.000 euros, comencen sense tenir el finançament assegurat, ja que l'ACA, que n'havia de subvencionar la major part, ara recomana que no s'executin. L'alcalde, però, defensa que l'obra començarà tot i aquests dubtes. “Dijous en un ple vam declarar la situació d'emergència a la població”, va detallar. L'aigua d'aquest pou també té una presència d'arsènic per damunt dels límits legals fixats per les autoritats europees, però Castellví confia que barrejant-la amb aigua procedent d'altres fonts es podrà rebaixar. Aquesta mateixa pràctica és la que es fa amb el pou que s'explota ara, en què els nivells d'arsènic són molt més elevats en origen. L'alcalde es reunirà avui amb el delegat del govern per parlar de la subvenció.

No descarten denunciar-ho

Les paraules del batlle no han acabat de tranquil·litzar, però, tots els veïns de l'Argentera, que continuen criticant que l'Ajuntament no hagi informat d'aquesta situació des del 2003, extrem que l'alcalde nega i argumenta que “tot el poble coneix de sempre” aquesta situació. Alguns dels habitants de la població, però, han demanat més informes a l'Agència de Protecció de la Salut i no descarten fins i tot acabar presentant una denúncia contra l'Ajuntament.

Segons els veïns, la compra d'aigua embotellada ha crescut en els últims dies al nucli.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona