Medi ambient

mobilitat

Destitueixen Emili Mató de la gerència de les Vies Verdes

Marxa satisfet de la feina i fent balanç de la seva trajectòria en vuit anys al Consorci

Emili Mató ha deixat de ser el gerent del Consorci de les Vies Verdes, un càrrec que ocupava des del 2003 quan hi va entrar pocs mesos després d'haver-se creat l'ens. El Consorci és l'ens que gestiona i promociona la xarxa cicloturística de les vies verdes gironines, que amb 125 quilòmetres uneixen els Pirineus amb la Costa Brava. Segons ha explicat Mató, des de la Diputació li van comunicar el dia 20 el cessament, i ara serà Gerard Darnés –regidor per CiU a Fornells de la Selva i que recentment havia sigut director de màrqueting del club de futbol del Girona– qui ocuparà el càrrec.

Mató va congregar ahir una vintena d'amics al Col·legi de Periodistes de Girona, en un acte per acomiadar-se i fer balanç de la feina feina. Va destacar com en arribar al càrrec es van fixar com a grans objectius difondre la infraestructura, millorar-ne les condicions i ampliar la xarxa. En aquest sentit, les primeres accions van ser unir els tres trams que hi havia sota uns mateixos criteris de manteniment i senyalització, creant la marca conjunta que existeix actualment. D'entre els diversos projectes que s'han desenvolupat, Mató va destacar des de les iniciatives promocionals a través de la web i aplicacions mòbils, i també la implicació d'agents privats que s'han afegit a la potenciació de les vies. En l'àmbit d'infraestructures, Mató va recordar que s'han eliminat punts perillosos amb la construcció de passos inferiors, i també com s'ha pogut fer un carril bici a Girona per unir les dues vies verdes que anaven cap a Sant Feliu de Guíxols i cap al Ripollès. En l'àmbit intern, va destacar els premis rebuts i que en els vuit anys s'ha consolidat una estructura professional, i que s'ha augmentat el pressupost gràcies a la implicació dels ajuntaments però també en haver aconseguit recursos externs. En total, s'han gestionat gairebé 10 milions d'euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.