Medi ambient

medi ambient

Nou camí natural a la Muga per atraure el cicloturisme

S'han inaugurat els 40 quilòmetres de camí entre Sant Llorenç de la Muga i Castelló

El Ministeri de Medi Ambient hi ha invertit 1,1 milions d'euros i ho gestionarà el Consell de l'Alt Empordà

L'Alt Empordà té un nou camí natural que uneix Sant Llorenç de la Muga i Castelló d'Empúries, un recorregut de 40 quilòmetres que vol ser un atractiu per al cicloturisme i el senderisme. El Ministeri de Medi Ambient hi ha invertit 1,12 milions d'euros i serà el Consell Comarcal qui ho gestioni.

El director general de Desenvolupament Sostenible del Medi Rural, Jesús Casas, va assistir ahir a la inauguració d'aquest camí que forma part del projecte de camins naturals que ja ha obert 5.000 quilòmetres a l'Estat i en té previst obrir-ne 5.000 més, va dir. El director general va dir que l'objectiu d'aquests camins és, d'una banda, generar activitat econòmica, associant el camí al turisme, però també recuperar el sentit d'identitat rural dels pobles, i també vertebrar el territori.

El president del Consell Comarcal de l'Alt Empordà i alcalde de Castelló d'Empúries, Xavi Sanllehí, va recordar que la primera fase d'aquest projecte es va fer precisament en aquest municipi i que ara es completa tot el camí. Per a Sanllehí, “es veurà que és una inversió que dóna els seus fruits perquè el retorn econòmic serà important”. El president del Consell Comarcal va parlar de la necessitat d'atraure el cicloturisme, que és un tipus de turisme que està augmentant. Les obres d'aquests 40 quilòmetres de camí es van acabar a principi del mes d'agost i la inauguració es va fer ahir, amb la presència de diversos alcaldes de la comarca i membres de consellers comarcals. Hi va ser també el vicepresident de la Diputació Miquel Calm i el subdelegat del govern a Girona, Francesc Francisco-Busquets.

Demanen un nou tram

Els 40 quilòmetres de camí passen per Sant Llorenç de la Muga, Castelló d'Empúries, Pont de Molins, Peralada, Boadella i les Escaules, Terrades i Cabanes. El president del Consell Comarcal, Xavi Sanllehí, va reclamar que això no acabi aquí. En concret, Sanllehí va demanar al ministeri ajuda per finançar la construcció d'un altre tram que aniria des de Vila-sacra fins a Vilanova de la Muga, i des de Vila-sacra fins a Lladó. Sanllehí va recordar que en aquest municipi de l'Alt Empordà ja es va fer un petit tram i que això serviria per unir les diverses vies.

A banda d'obrir el camí i de condicionar-lo s'han posat aparcaments per a bicicletes i taules per menjar en diversos punts.

LES XIFRES

40
quilòmetres
fa el nou camí natural obert a l'Alt Empordà i que vol ser una aposta pel cicloturisme.
1,12
milions d'euros
és el que ha invertit el Ministeri de Medi Ambient en aquest tram de camí natural.
7
municipis
són els que uneix aquest camí natural que transcorre per la Muga, a l'Alt Empordà.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona