Medi ambient

medi ambient

Tomben el recurs contra el parc eòlic de Portbou i Colera

El TSJC desestima el contenciós interposat per la Plataforma Antimolins

L'entitat havia al·legat que és un pas d'aus migratòries i que incompleix la norma europea de projectes transfronterers

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha desestimat el recurs que havia presentat la Plataforma Cívica Antimolins contra el projecte de parc eòlic Tramuntana, previst entre els termes de Colera i Portbou. El 2008, la plataforma va presentar el contenciós perquè considerava que, durant la tramitació, s'havia incomplert la normativa europea que fa referència a l'autorització de projectes amb impacte transfronterer. A més, al·legaven que hi ha estudis que demostren que l'indret escollit pels promotors per construir el parc eòlic és de gran interès ecològic perquè és una ruta migratòria d'aus.

En la sentència, però, no es tenen en compte aquestes argumentacions, i s'hi considera que els arguments que sosté la Plataforma Cívica Antimolins de Portbou no permeten arribar a cap certesa suficient per admetre el recurs. Contra la sentència es pot interposar un recurs de cassació al Tribunal Suprem, tot i que els antimolins ja han anunciat que no ho faran.

El president de la Plataforma Cívica Antimolins, Sergi Gubert, assegura: “La sentència és injusta perquè no justifica per què ens han desestimat el recurs.” Tot i això, Gubert explica que ja ho esperaven perquè diu que aquest tipus de recursos –es va presentar després que se'n desestimés un altre a Salvem l'Empordà– normalment no tenen sentències favorables.

Segons el projecte, el parc tindria entre set i deu aerogeneradors a la serra que hi ha als termes municipals de Colera i Portbou, i que forma part de l'Albera.

LES FRASES

Ho esperàvem perquè aquests recursos normalment no tenen sentències favorables
La sentència és injusta perquè no justifica per què ens han desestimat el recurs
Sergi Gubert
President de la plataforma cívica antimolins

Preparen altres “vies d'atac”

El president de la Platorma Cívica Antimolins de Portbou i Colera, Sergi Gubert, va explicar ahir que l'entitat està preparada per a altres “vies d'atac”. Gubert va concretar que en comptes de recórrer al Suprem, els esforços de l'entitat aniran destinats a buscar altres maneres d'aturar el projecte. “Guardarem les energies i els nostres recursos per a altres vies d'atac”, va explicar.

Una d'aquestes vies, ha explicat el president de la plataforma, és presentar un contenciós en el cas que s'aprovi l'estudi d'impacte ambiental dels accessos que s'han d'obrir per poder fer l'obra. L'altra via que hi veu la Plataforma Cívica Antimolins és que si la justícia acaba obligant l'Ajuntament a donar permís d'obres –la promotora va portar-ho al jutjat– es recorrerà contra la decisió.

La sentència del TSJC la va rebre l'entitat a principi d'estiu. En paral·lel, els antimolins han portat el cas a la Comissió Europea per buscar el seu suport.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona