GENERACIÓ DE RESIDUS 2007

Mitjana a l'àrea
1,46 quilos per habitant al dia
Barcelona
1,56 kg/hab/dia
Badia del Vallès
1,19 kg/hab/dia
Sant Cugat del Vallès
1,87 kg/hab/dia
Castellbisbal
2,31 kg/hab/dia
Begues
2,18 kg/hab/dia

Qui més generi més paga

e.ansola

El programa metropolità també inclou un capítol dedicat al cost econòmic que suposa la construcció i millora de la gestió dels residus. «L'increment de la despesa que es produirà comporta una necessitat de finançament que caldrà traduir en un increment dels ingressos de l'entitat metropolitana», es diu en el text de l'esborrany. Amb aquest objectiu, el programa analitza algunes propostes que impliquen una modificació de la taxa que paguen els ciutadans –i que depèn íntegrament de l'entitat–, i/o incrementar les aportacions dels ajuntaments o fins i tot establir un contracte programa amb la Generalitat i amb el govern de l'Estat. Tot i que l'entitat assumeix que en els dos últims casos la modificació no depèn únicament de l'entitat, sí que proposa que una possibilitat seria fixar per als pròxims anys un llindar de generació de residus per habitant, o bé per residus que reben tractament finalista, que aniria disminuint any rere any. El municipi que el superés hauria d'aportar un import a determinar bé directament a l'entitat o bé a través de la taxa que paguen el ciutadans. Aquest import, segons el programa, es destinaria a finançar les despeses que ha de suportar l'entitat, o a impulsar campanyes informatives específiques en aquell municipi.

Una altra possibilitat que es planteja en el text és fixar un preu d'entrada a les plantes de tractament de residus en funció de la qualitat dels residus que es portin. «Caldria establir preus que incentivin el reciclatge, amb una modulació en funció dels impropis que entren a la planta», es diu en el text.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona