Medi ambient

premià de mar

El consistori demana que no s'aboqui sorra a la platja per no afectar els banyistes

L'actuació, prevista per al mes de juny, es va haver d'ajornar per problemes amb la direcció del port i el govern local vol que s'ajorni fins a l'any vinent

“No és adequat començar a transportar la sorra d'un costat a l'altre en plena temporada d'estiu i quan la platja està més concorreguda”. La regidora de Medi Ambient de Premià de Mar, Marisa Ferreras (CiU), va vocalitzar ahir la petició feta des del consistori a la direcció general de Ports de la Generalitat perquè no executi el transvasament de sorra que cada any fa el port per restituir el litoral en regressió. L'actuació consisteix a omplir de sorra camions i transportar-la des de la platja de Llevant fins a la platja de l'Os, molt afectada pels temporals de l'hivern passat. “És evident que part de la platja ha quedat malmesa i no tenim gaire sorra, però ens en podem sortir aquest estiu”, manifesta.

Segons explica la regidora, l'actuació havia estat pactada amb la Generalitat perquè es fes efectiva el mes de juny. “Problemes de salut del representant de la Generalitat del port de Premià van aturar en el seu moment el procés i no ha estat fins fa ben poc que el nou responsable ha assumit les competències”, puntualitza, tot i que assegura que el paper del govern “ha estat des del primer dia impecable i ens hem sentit molt ben atesos”. Per aquest motiu, des del consistori s'ha demanat a Costes que el transvasament previst per aquest any no s'executi fins a l'any vinent, però garantint que es faci en una època prèvia a l'arribada dels banyistes. “Si estava previst abocar uns 30.000 metres cúbics de sorra, que la temporada vinent se n'hi aboqui el doble i es garanteixi una platja en condicions més bones”, va comentar la responsable local de Medi Ambient.

En aquest sentit, des de l'Ajuntament premianenc confien que la petició adreçada a la direcció general de Ports serà atesa sense problemes.

LA XIFRA

30.000
de sorra s'havien d'haver abocat ja a la platja de l'Os de Premià per restaurar el litoral malmès pels temporals.

El vaixell draga tampoc hi va actuar

L'any passat, el vaixell draga de l'Estat va regenerar per cinquè i últim cop les platges del Baix Maresme. Llavors, Premià ja va demanar als responsables de l'actuació que només s'aboqués sorra a les platges que hi ha entre l'estació del tren i el terme del Masnou. A la platja de l'Os o la de Bellamar es va demanar que no s'hi actués pel mateix motiu que ara.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona