Medi ambient

Agullent recupera la font del Benetzar

La intervenció de l'Associació “La Codolla” ha resultat axial per a la reforestació i la reintroducció de noves espècies desaparegudes a la contrada

L'Associació de Voluntariat Ambiental d'Agullent “La Codolla” ha realitzat una intervenció de reforestació i reintroducció de diferents espècies vegetals autòctones a l'entorn de la Font del Benetzar. A l'actuació han participat una vintena de membres de l'associació. Els voluntaris han plantat plantes aquàtiques dins de la font, com espècies arbòries als talussos que envolten el brollador.

En concret, han estat plantades uns 25 exemplars de quatre espècies de plantes aquàtiques que havien desaparegut de la zona, o que estaven molt minvades. Així s'han reintroduït exemplars de mansega, lliri groc, joncs i càrex pèndul, que han estat plantats en la mateixa font, i en els marges del pantanet annexe i del rierol del barranc.

A banda també s'ha plantat un salze, en un cantó de la bassa del naixement, i fleixos, gal·lers, garbullers, lledoners i oms, a les ribes que donen a la font.

Cal recordar que al passat mes de maig l'Ajuntament de la Vila d'Agullent va finalitzat una intervenció de recuperació del paratge de la font i el pantanet del Benetzar. Eixe mateix mes es va constituir oficialment l'Associació de Voluntariat Ambiental d'Agullent “La Codolla”, que han creat un viver forestal, i que durant tot l'hivern ja va estar fent tasques de reforestació a la serra. L'associació pretén dinamitzar la regeneració natural de la serra, portant a terme la gestió del viver que han creat, però també organitzant activitats per a tot el poble.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.