Medi ambient

medi ambient

Calonge tindrà megafonia a la platja de Torre Valentina per donar avisos

El servei de megafonia instal·lat a la platja de Torre Valentina és una prova pilot que desenvolupa l'empresa Lafcarr sense cost per a l'Ajuntament

Aquest projecte pilot estarà en fase de proves aquest estiu, i el sistema de megafonia que s'instal·la estarà relacionat únicament i exclusivament amb el servei de socorrisme, seguretat i emergències de la platja. L'objectiu és disposar d'una instal·lació que permeti informar els usuaris de les platges de situacions de perill o d'emergències, com pot ser el cas de riscos de l'estat de la mar, que actualment ja se senyalitza amb banderes. Aquest sistema de megafonia també permetrà donar avisos en diversos idiomes sobre emergències. Per exemple, si es dóna la situació d'un vessament de petroli, a banda de les actuacions normals d'acordonar la zona afectada, es podrà avisar els banyistes per megafonia.

L'Ajuntament de Calonge té intenció d'implantar aquest nou servei a totes les platges del municipi (es Monestrí, Sant Antoni, Torre Valentina i cala Cristus - ses Torretes), de manera que aquest any s'utilitzarà com a prova pilot per, en un futur, estudiar-ne la implantació a la resta de platges.

L'empresa Lafcarr ofereix aquest servei de manera gratuïta, com a prova, durant un any. Lafcarr Project & Design de Vilablareix està especialitzada sobretot dins l'àmbit de telecomunicacions.

LA XIFRA

4
serveis de megafonia
es volen instal·lar en properes intervencions per arribar a les principals platges.

LA FRASE

Estem treballant per millorar els serveis i la qualitat de les platges del municipi, i aquest és un pas més
Jordi Soler
alcalde de calonge

Un treball en què preval la seguretat

El dispositiu afegeix seguretat a la platja, es podrà utilitzar en casos d'emergència i permetrà una millor comunicació amb els banyistes. Segons l'alcalde, Jordi Soler, les platges són importants, són un atractiu turístic de primera magnitud i per això es procura millorar cada any tots els serveis relacionats amb les platges: la neteja, els accessos, la informació.

“Tauró, tauró!”

És un acudit fàcil, certament. Però posats a pensar, que això dóna molt de joc, us imagineu si el xerif Martin Brody hagués tingut aquest dispositiu de megafonia intel·ligent i amb idiomes per tancar les platges de l'illa Amity, al film degà de les aventures nàutiques Tauró, del mestre Steven Spielberg? No?, no us ho imagineu? Doncs ja us ho dic jo: no hi hauria hagut pel·lícula, i punt. La broma era fàcil, però en tot cas el que és important és destacar que es tracta d'un enginy que no només pot servir per posar música de Georgie Dann (per cert, algú l'ha vist?), sinó que té aplicacions realment importants; no només per a la seguretat, també per poder en un moment determinat donar informació als usuaris. Lafcarr ha tingut una bona pensada i Calonge aconsegueix marcar un plus de qualitat a les platges. Ara només cal internet de cap a peus. Alcalde, què espera?



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona