Medi ambient

Un parc solar pioner que es va instal·lar fa tres anys

Fa tres anys es va implantar al terme municipal d'Ordis un parc solar fotovoltaic de 920 kWh de potència que ha estat un dels primers de la comarca de l'Alt Empordà. La instal·lació es va fer dos anys abans que se signés el compromís municipal de reducció de les emissions de gas d'efecte hivernacle (GEH) i que es presentés el projecte per fer el municipi ecosostenible. D'aquesta manera es va començar la producció local d'energia al municipi d'Ordis.

El parc solar està repartit entre dotze propietaris, entre els quals hi ha l'Ajuntament. Aquesta planta aporta un estalvi d'emissions de GEH molt considerable i s'ha inclòs en el projecte, tot i haver estat anterior.

Per altra part, l'Ajuntament ha fet una anàlisi del potencial d'implantació d'energies renovables en les instal·lacions municipals i s'ha concretat la possibilitat d'una instal·lació de 12,5 kWh de potència. Una de les actuacions previstes en el pla d'acció local és que es posi a concurs públic el lloguer de la coberta disponible dels equipaments municipals amb potencial suficient. Ara ja hi ha plaques solars tèrmiques a la llar d'infants municipal, situada al costat de les escoles, a l'entrada del poble.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona