Medi ambient

Els pantans continuen plens i l'aigua per al reg està assegurada fins el 2013

Sau, Susqueda i Boadella es mantenen prop del 100% un mes després dels aiguats

Comença la temporada de reg amb l'aigua garantida per dos anys

La llevantada de mitjans de març va deixar els embassaments plens fins a dalt. De fet, encara és recent la imatge de l'aigua vessant per la presa de Susqueda. Quan ja han passat cap a quaranta dies d'aquell episodi, els pantans gironins continuen amb xifres d'ocupació molt elevades, properes al 100%. A la conca de la Muga, l'embassament de Boadella ha registrat gairebé durant un mes seguit amb percentatges d'ocupació del 96% i aquesta setmana registrava un 94%. A la conca del Ter s'ha seguit la mateixa tònica que a la Muga, amb els pantans gairebé plens fins fa una setmana. A partir d'aleshores la tendència ja ha estat deixar anar més aigua de la que hi entrava, si bé continuen amb volums propers al 100%. En el cas de Sau, ha passat d'estar al 95% fa un mes a situar-se aquesta setmana al 91%. A Susqueda, l'embassament de més capacitat de les conques gironines, l'ocupació ha passat del 99,6% del 22 de març al 97,3% el dimecres d'aquesta setmana.

Temporada de reg

La temporada de reg està, doncs, garantida com a mínim per a tot aquest estiu i també per al que ve. Segons Narcís Illa, portaveu de les comunitats de regants del Baix Ter, “amb l'aigua que hi ha als pantans tenim assegurades la campanya d'enguany i també gairebé amb tota possibilitat la de l'any que ve. Tan sols si no plogués ni una gota més podríem tenir alguna dificultat per al 2012”. De fet, a principis del mes de maig és quan es comença a desembassar més aigua des del Pasteral per cobrir les necessitats dels regants del Baix Ter. Això fa que augmenti substancialment el cabal que circula pel riu entre maig i principis de setembre, durant la temporada forta del regadiu. Malgrat tot, Illa adverteix que per a les temporades del 2013 i el 2014 a hores d'ara no tenen cap garantia de tenir aigua disponible. Per això reivindica que políticament es posi fil a l'agulla a cercar solucions per a la gestió hídrica a llarg termini: “ara el tema no està en l'agenda, però ara és precisament l'hora de parlar-ne”. A més, ha explicat que ja han fet arribar aquesta petició a representants de CiU per arribar a un pacte de l'aigua.

LA XIFRA

94%
de capacitat
és el percentatge d'ocupació del pantà de Boadella, dada que garanteix el reg a la conca de la Muga.

LA DATA

2012
Durant el 2011
i l'any vinent gairebé està completament garantida la campanya de reg al Baix Ter.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona