Medi ambient

nuclear

ICV anuncia mobilitzacions antinuclears al Camp i l'Ebre

Hortènsia Grau apel·la a l'esperit de la lluita social contra Vandellòs I

ICV veu en l'actual context de qüestionament de l'energia nuclear, arran de l'accident de Fukushima, el moment oportú perquè el seu missatge en favor de les renovables guanyi adeptes. Ahir la diputada per Tarragona Hortènsia Grau va anunciar una campanya de mobilitzacions “als principals pobles i ciutats” del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre per demanar el tancament de les centrals d'Ascó i Vandellòs. “Tots sabem que aquí no hi haurà tsunamis com aquell, però el risc zero no existeix”, va dir. Va apel·lar a l'esperit de la lluita social contra Vandellòs I, que va fer tancar la central arran de l'accident del 1989, i fins i tot va enumerar perills latents com ara terratrèmols –va posar l'exemple del de Tivissa l'any 1845–, sabotatges, crescudes de l'Ebre o falles tectòniques “el moviment de les quals no es coneixia prou quan es van construir les centrals”.

La diputada cambrilenca va denunciar també que la patronal tarragonina, a través de la CEPTA, o l'AMAC, hagi demanat ara que s'allargui la vida de les centrals: “No entenem com no es preocupen pels sectors de l'economia que quedarien afectats en cas d'accident”; i tot just es va remetre a unes declaracions del gerent mateix de l'AMAC a aquest diari, en què admetia que l'Estat no està fent tot el que cal per garantir una resposta eficient davant d'un hipotètic accident.

ICV posa com a exemple de viabilitat del tancament de les nuclears el pla pont que la formació va presentar el juny del 2009 al govern espanyol, en què reclamava que a partir dels 30 anys de funcionament de les plantes nuclears –període que permetria amortitzar tots els costos d'inversió inicial– qualsevol pròrroga anés vinculada a la creació d'un fons en favor de les energies renovables i les accions d'estalvi. “Ara ens acusen d'oportunistes, però ja fa dos anys que vam presentar el pla, que continua vigent”, va manifestar l'alcaldable d'ICV per Tarragona, Arga Sentís.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.