Medi ambient

La Muga i l'Orlina es desborden a Peralada

Quatre carreteres secundàries es van haver de tallar al trànsit per l'acumulació d'aigua

La pluja continuada que ha caigut en els últims dies provoca petites incidències a Castelló d'Empúries

El municipi de Peralada ha estat el més perjudicat de l'Alt Empordà a causa de les pluges, ja que s'han desbordat dos dels tres rius que té en el seu terme municipal: l'Orlina i la Muga. Dilluns va ser l'Orlina que va vessar en una zona a tocar del veïnat de les Olives, on hi ha una mota feta malbé per una llevantada de fa més d'un any i que no s'ha reparat. A la nit, el que es va desbordar va ser la Muga, a l'alçada de la carretera vella de Vilabertran, i això va fer que s'hagués de desallotjar un mas que hi ha. L'aigua acumulada a la zona del molí, on hi ha un restaurant, va provocar que ahir al matí es tallés la carretera, perquè la circulació era complexa.

Aquesta és una de les carreteres secundàries que es van haver de tallar. Les altres van ser: de Vilafant a Borrassà on el Manol baixava molt ple i estava a punt de negar el passallís; el gual del riu Fluvià al pas per Arenys d'Empordà, Garrigàs, i el tram de carretera entre les Escaules i Boadella, per la crescuda de la Muga. En aquesta carretera la riuada es va endur la barana d'una de les passeres.

A Castelló d'Empúries es van registrar ahir diverses incidències per culpa de les pluges, tot i que la neteja que es va fer recentment de la llera de la Muga ha evitat incidents més importants. Les més importants van ser a Castelló Nou, on els lavabos feien de sobreeixidor perquè els sistema no engolia tota l'aigua i al Mas Nou, on dos dipòsits de gas enterrats van flotar a la superfície per l'increment de cabal de la riera. El temporal ha reobert el debat sobre la idoneïtat d'engrandir el pantà de Boadella. Ho demana Unió de Pagesos, que es queixa que l'aigua que es desembassa pot fer falta un altre dia als conreus.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona