Medi ambient

Desembassen els pantans de Susqueda i Boadella

El Ter va superar els 200 m³/s; la Muga, els 400, i el Fluvià, els 500

Les pluges, més fortes a l'interior

Les pluges van tornar a ser abundants ahir i, sumades a l'aigua caiguda els últims dies, van provocar un augment de cabal espectacular dels rius. De fet, l'ACA va obrir comportes des del migdia a Boadella i Susqueda per alliberar espai per tota l'aigua que baixava. Sau i Susqueda estaven ahir a més del 92% de la seva capacitat, i es deixaven anar cap al Ter 60 metres cúbics per segon. Això, més les aportacions dels afluents, va fer que el riu multipliqués el seu cabal fins a arribar gairebé als 200 m³/s a mitja tarda a Torroella de Montgrí. Els casos més espectaculars van ser a l'Alt Empordà. De fet, a Boadella es van desembassar 68 m³/s i el pantà s'acostava al 90% de la seva capacitat. La Muga va portar més de 200 m³/s a Castelló d'Empúries des del migdia, i a Peralada la xifra va arribar fins als 400 m³/s. Al Fluvià, on no hi ha cap sistema de regulació de cabals, la corba va ser creixent tot el dia, i al vespre ja s'enfilava fins als 350 m³/s a Garrigàs, i els 500 m³/s a Esponellà. La Tordera va sobrepassar els 100 m³/s al vespre a Fogars. D'altra banda, l'embassament de Portbou va vessar.

Pel que fa a les pluges, destaquen les quantitats que van caure sobretot a les comarques de l'interior, principalment a la Garrotxa. A la Vall d'en Bas van registrar més de 122 litres, des de dissabte han superat àmpliament els 200 i s'han convertit en el municipi en què més aigua s'ha acumulat aquests dies. A Olot van caure ahir més de 75 l/m²; a Sant Pau de Segúries, més de 83; a Girona es van superar els 33; a Anglès, els 40 litres; a Serra de Daró, els 26,7; a Roses, els 14, i a Cabanes, els 27.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona