El jutge obliga a incloure la vall de Santa Creu en el pla especial del Parc Natural del Cap de Creus

Salvem l'Empordà n'havia denunciat l'exclusió, que permetia fer-hi més habitatges

La vall de Santa Creu és un petit nucli, a un quilòmetre de la platja, que s'ha mantingut força inalterat durant el segle XX. Si bé la llei de creació del parc natural l'incloïa com a espai protegit, la posterior redacció del pla especial del parc no incorporava redactats els seus límits. Davant d'això, el tribunal ha estimat la demanda de la IAEDEN i ha declarat «nul» el pla especial per no incloure els terrenys de la vall en el document.

Manel Àlvarez, veí de la vall, va criticar que tant el PSC com ICV, que els havien donat suport quan estaven a l'oposició, «van canviar d'opinió quan van entrar al govern, i això ens ha obligat a fer molts esforços per demostrar que teníem raó». A més, Álvarez va insistir que el pla general del Port de la Selva preveu augmentar la construcció de més cases a la vall. De fet, el pla general també ha estat objecte d'una denúncia pel mateix motiu: «Però com que el pla especial és un pla superior ha de prevaldre sobre el pla general del municipi», explicava Álvarez.

Lluís Benejam, de Salvem l'Empordà, va afirmar que «és trist que els ciutadans haguem d'invertir milers d'euros i hores perquè el govern apliqui les seves pròpies lleis». Respecte al conflicte amb l'alcalde de Figueres, Santi Vila, durant les Festes de la Santa Creu, Benejam va demanar «més cintura política» a Vila, i espera que la jutgessa arxivi les causes contra l'entitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona