Medi ambient

L'ESPLUGA DE FRANCOLÍ

L'ampliació del dipòsit controlat de l'Espluga es preveu per al 2012

En el pla d'inversions del 2011, el Consell Comarcal de la Conca inclou la posada a licitació de l'obra i la construcció de dues deixalleries

El Consell Comarcal de la Conca de Barberà, que durant aquest 2010 ha assumit la gestió directa del centre comarcal de tractament de residus situat a l'Espluga de Francolí, preveu que les obres d'ampliació del nou dipòsit controlat s'executin el 2012.

Les actuacions previstes al nou dipòsit –que esdevé una part de les instal·lacions, perquè l'altra correspondria a la planta de compostatge– tenen un cost total de 1,7 milions d'euros i rebran ajut econòmic de l'Agència Catalana de Residus.

El gerent de l'ens comarcal, Ramon Palou, ha assegurat que una de les primeres actuacions que es duran a terme, incloses al pla d'inversions del 2011, és “la construcció de dues deixalleries a la comarca que es preveu que estiguin enllestides durant el primer quadrimestre de l'any”. D'una banda, la de Vilaverd, que es va adjudicar dimarts passat per un import de 70.000 euros, i, de l'altra, la deixalleria de Barberà de la Conca, que en breu entrarà en fase de licitació. Les actuacions a la deixalleria de Vilaverd estan previstes per a la primera quinzena del mes de gener, als terrenys per a equipaments de què disposa l'Ajuntament a l'antiga carretera de Vilaverd a la Riba.

Cal indicar que a la Conca es recull de manera selectiva el 50% de la fracció orgànica, i és un clar exponent de la recollida selectiva.

El director general de Qualitat i Avaluació Ambiental del Ministeri de Medi Ambient, Jesús Huertas, acompanyat per la directora de l'Agència de Residus de Catalunya, Genoveva Català, va visitar ahir la planta de compostatge de l'Espluga, per conèixer l'experiència de Catalunya en la recollida separada dels bioresidus (restes de menjar i de vegetals), i el tractament específic que reben.

LA XIFRA

1,7
milions d'euros és el cost
del projecte bàsic d'ampliació del dipòsit controlat del centre de tractament de residus

La recollida de runa, en marxa l'1 de gener

Un total de 18 ajuntaments dels 22 de la comarca s'han acollit al nou servei de recollida de runa que entrarà en funcionament el dia 1 de gener. La runa s'haurà de dipositar en uns contenidors específics, que es traslladaran fins a la planta de reciclatge que s'està construint al centre comarcal de tractament de residus. La resta es traslladarà al dipòsit controlat de Pontils.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona