Medi ambient

MÓRA D'EBRE

el magatzem temporal centralitzat

Els anticementiri nuclear desconvoquen la tancada i preparen més accions

El Consell de Ministres tampoc es pronuncia aquesta setmana sobre l'emplaçament de l'MTC

Divendres que ve la CANC anirà a Madrid

La tancada al Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre per rebutjar la instal·lació a Ascó del magatzem temporal centralitzat (MTC) de residus nuclears es va desconvocar ahir al migdia després de comprovar que el Consell de Ministres no va tractar aquesta qüestió. Amb tot, el grup intercomarcal Veïns d'Ascó i la Coordinadora Anticementiri Nuclear (CANC) mantenen que el govern de l'Estat prendrà una decisió durant les pròximes setmanes aprofitant la interinitat del govern de la Generalitat. És per això que la CANC ha decidit desplaçar-se divendres que ve a Madrid per lliurar a la Moncloa els informes que resten punts a la candidatura d'Ascó.

Per la seua banda, el grup intercomarcal Veïns d'Ascó decidirà la setmana que ve en una assemblea quines accions emprèn. “És possible que alguns veïns vagin a Madrid i que altres facin un acció de protesta a la Ribera; encara ho hem de decidir”, ha explicat Núria Vernet, una de les veïnes que va participar en la tancada al consell. Una tancada que va rebre el suport d'ICV, i el president de la intercomarcal a les Terres de l'Ebre, Jaume Forcadell, i la regidora de l'Ajuntament de Tivissa Alba Benedicto van participar en aquesta mesura de pressió. També el president del Consell Comarcal de la Ribera, el republicà Bernat Pellissa, va manifestar el seu suport als contraris al cementiri nuclear.

D'altra banda, la plataforma contra l'MTC a Zarra continua les protestes contra el cementiri nuclear. Equipats amb màscares i roba antinuclear, els ecologistes es van manifestar ahir davant de la seu de la Delegació del Govern de l'Estat al País Valencià i davant del Palau de la Generalitat Valenciana, on van desplegar un cartell contra l'MTC.

LA DATA

09-12-10
Tancada a favor de l'MTC
El Grup Veïnal de la Ribera ha demanat permís per ocupar el consell comarcal.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.