Medi ambient

medi ambient

Cabrera denuncia l'Estat i la Generalitat perquè ha quedat sense platja

El requeriment de responsabilitat mediambiental inclou també el Consorci del Port de Mataró

L'Ajuntament aposta per la construcció de dics

Cabrera de Mar ha dit prou i ha decidit passar a l'acció per la pèrdua constant de la sorra de la seva platja. Tal com va amenaçar fa uns mesos el seu alcalde, Joan Vilà (GxC), el govern municipal ha decidit tirar endavant i denunciar les administracions que considera responsables que la platja del municipi maresmenc es quedi sense sorra cada vegada que hi ha un temporal. Així, l'Ajuntament ha posat en marxa un requeriment de responsabilitat mediambiental en què s'acusa de la situació creada al Consorci del Port de Mataró (format per l'Ajuntament de la capital del Maresme i la Generalitat), al Departament de Política Territorial i Obres Públiques i al Ministeri de Medi Ambient.

L'alcalde de Cabrera de Mar, Joan Vilà, manifesta que, amb la presentació d'aquesta denúncia, “es tira endavant tot el procés per recuperar les platges de Cabrera”. Vilà, a més, deixa clar que per ell “la platja de Cabrera ha desaparegut per culpa de l'acció del port de Mataró” i recorda que “inicialment la platja tenia 40 metres d'espai, i això el port mataroní ho havia de garantir”. A banda, l'alcalde també justifica la denúncia contra l'Estat dient que “el ministeri també té competències, ja que és la que hauria d'autoritzar els treballs que permetessin solucionar aquest assumpte”.

D'altra banda, l'advocat que defensa els interessos del municipi, Ignasi Subirachs, es mostra optimista en poder aconseguir les demandes del consistori, i hi afegeix que “l'origen de la pèrdua de la sorra rau en el port de Mataró, és un fet que ja se sabia que passaria i no s'hi han posat les mesures perquè això no succeeixi”.

La solució dels dics

A més, des de l'Ajuntament cabrerenc s'insisteix en la viabilitat de l'estudi que va encarregar per trobar solucions definitives a la pèrdua de sorra. Aquest document estableix que amb la construcció de dics –o espigons– de 100 m² submergits davant les costes de Cabrera i Vilassar de Mar es podria frenar la situació actual. Les obres, que costarien uns 16 milions d'euros, exigirien la implantació de 5 dics submergits davant de Cabrera i tres més davant de Vilassar de Mar. Les dues barreres estarien situades a un quilòmetre aproximat de les respectives platges. En aquest sentit, Vilà explica que “a les platges de Barcelona ja s'ha fet aquesta obra”.

LA XIFRA

16
milions
costaria construir els dics davant de la platja per no perdre més sorra, com proposa Cabrera de Mar.

LA FRASE

La sorra de la platja de Cabrera ha desaparegut per culpa de l'acció del port de Mataró
Joan Vilà
alcalde de cabrera de mar


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona