Medi ambient

NUCLEAR

La CANC pressiona perquè els programes de CiU i el PSC rebutgen l'MTC

Un centenar de persones es manifesten a Tortosa contra el cementiri nuclear i entreguen una carta a la delegació del govern dirigida a Montilla

La Coordinadora Anticementiri Nuclear de Catalunya (CANC) va tornar a reclamar ahir al PSC i CiU que incloguen en el seu programa electoral que s'oposen a la instal·lació del magatzem temporal centralitat (MTC) de residus nuclears al país. Un centenar de persones es van manifestar al vespre pels carrers del centre de Tortosa i es van aturar davant les seus de CiU i el PSC, on van penjar un cartell amb el lema “No al cementiri nuclear, ho volem al programa”. “El recorregut d'aquesta manifestació és com un viacrucis i la primera parada és la seu de CiU, perquè sospitem que si Mas arriba a governar acceptarà l'MTC a Ascó”, va dir el portaveu de la CANC, Juli Loras.

La protesta va acabar a la delegació del govern a l'Ebre, on la CANC va entregar un carta per al president de la Generalitat, José Montilla. Un document en què li reclamen una declaració solemne contra l'MTC i que emprengui mesures jurídiques, administratives i legals contra el projecte.

Els opositors al cementiri nuclear lamenten que ni CiU ni el PSC hagin acceptat reunir-se amb ells i no s'hagin compromès a incloure el rebuig al cementiri nuclear en els seus programes. I si no ho fan, sostenen que demanaran a la ciutadania que no voti aquests partits en les eleccions del 28 de novembre al Parlament. La CANC continuarà durant el cap de setmana els actes de rebuig del cementiri nuclear a la Ribera d'Ebre. Concretament, distribuirà informació als visitants de la fira de Móra la Nova. El cap de setmana que ve tindrà lloc una festa reivindicativa a Marçà i el 7 de novembre, just la setmana abans de l'inici de la campanya electoral, ha convocat una manifestació a Ascó.

LA FRASE

De quina opinió no ha canviat Montilla? De la primera quan va impulsar l'MTC o de la segona?
Juli Loras
PORTAVEU DE LA COORDINADORA ANTICEMENTIRI NUCLEAR

LA DATA

07-11-10
manifestació
de la Coordinadora Anticementiri Nuclear de Catalunya a Ascó per rebutjar l'MTC


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona