Medi ambient

Montsià

CiU no vol que pobles de Castelló aboquen al Mas

Sis municipis del Baix Maestrat demanen utilitzar l'abocador comarcal

La sol·licitud que han fet sis pobles del Baix Maestrat (Rossell, la Jana, Canet lo Roig, Santa Magdalena de Polpís, Traiguera i Sant Mateu) al Consorci de Residus del Montsià per dipositar temporalment els seus residus urbans a l'abocador del Mas de Barberans ha aixecat l'oposició de molts ajuntaments de la comarca governats per CiU, entre els quals hi ha el d'Amposta, que ahir va aprovar una moció en què insta el consorci comarcal de residus a desestimar la sol·licitud. El regidor d'Urbanisme, Pere Vidal, delegat de Medi Ambient durant l'últim govern de CiU, va ser l'encarregat de defensar la moció i va recordar la polèmica que en el seu moment va provocar la construcció de l'abocador de Tivissa. “Fer un abocador té un cost econòmic i social molt elevat i no veiem just que vinguen a abocar al Mas municipis d'una altra comunitat que no ha fet els deures”, va argumentar Vidal, tot assenyalant que deixant-hi abocar aquests pobles es reduirà la vida útil de l'abocador.

Tant el portaveu del PSC, Antoni Espanya, com el d'EA-ERC, Adam Tomàs, van votar en contra de la moció. “Vostè té una espina clavada i l'Ajuntament d'Amposta no és el lloc on s'ha de debatre aquest tema”, va etzibar Espanya. “A l'abocador del Mas encara li queden molts anys de vida útil”, va afegir-hi Tomàs.

Fonts del Consorci de Residus van assegurar ahir a El Punt que la incorporació d'aquests municipis és tècnicament i jurídicament viable, però que no hi ha cap decisió presa. “Es tracta d'un tema menor”, assenyalaven, i precisaven que aquests municipis, tots molt petits, només abocarien unes 1.000 tones anuals, respecte de les 30.000 que hi arriben anualment, i en un moment en què la crisi ha reduït un 30% els residus que es porten a l'abocador.

Els municipis sol·licitants aboquen a l'abocador de Vilafranca del Cid, que tancarà d'aquí a dos mesos. La Generalitat Valenciana n'ha de construir un altre a Cervera del Maestrat però no estarà enllestit fins d'aquí a un any. Si finalment aboquen al Mas hauran de pagar 44,24 euros per tona i 10 més d'addicionals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona