Un projecte per fer una planta de tractament de poda enrareix la relació entre Sant Jaume i Castellví

Si els governs locals de Castellví de la Marca, a l'Alt Penedès, i Sant Jaume dels Domenys, al Baix Penedès, mantenien fins ara una relació distant, tot i que els seus termes es toquen, ara s'ha enrarit una mica més un cop feta pública la notícia que un empresari vol fer una planta de tractament de poda a Castellví, a cinquanta metres de diverses masies de Sant Jaume de Domenys. L'alcalde del poble, Martí Ventura (ERC), ha recomanat al seu homòleg Pere Pujol (CiU) que si vol fer-lo «que busqui un altre lloc» perquè sospita que és una planta de compostatge encoberta.

Ara fa tres mesos, Sant Jaume dels Domenys va aconseguir després de vuit anys de requeriments judicials aconseguir que es tanqués l'activitat d'una empresa que va iniciar una activitat de tractament de poda al nucli de la Papiola, i al cap de poc temps va convertir-se en una planta de compostatge «que va provocar pudor, pols i moltes molèsties als 400 veïns, aproximadament, que hi viuen», segons explica l'alcalde. El tancament de la planta, que «havia iniciat la seva activitat sense permisos», és encara recent en el record del govern local (ERC i PSC) i per això han posat el crit al cel després de saber que un empresari ha demanat permisos per obrir una planta de tractaments de poda a Castellví, ja que els terrenys estan a 50 metres de tres masies, al sector de Lligamosques. Han presentat al·legacions a la petició perquè sospiten que tornarà a passar el mateix. L'alcalde de Castellví de la Marca, Pere Pujol, ha evitat els enfrontament públics amb el seu veí i ha apuntat que «el govern ha demanat informes a tots els departaments» i ha deixat clar que de moment el consistori no s'ha posicionat «ni a favor ni en contra» al respecte.

«Volem viure tranquils»

L'alcalde de Sant Jaume dels Domenys, Martí Ventura, diu que el seu govern no vol el projecte de la planta de tractament de residus en el lloc on s'ha proposat perquè «està a cinquanta metres de tres masies i aquesta gent té dret a viure tranquil·la». «A més, l'espai triat és molt petit i això fa pensar que es vol fer aquí expressament per ampliar-lo», diu. L'espai de la discòrdia és conegut com el passatge de Lligamosques i està situat al límit de Castellví de la Marca, a tocar la carretera antiga que connectava el Vendrell amb Vilafranca del Penedès abans que es construís l'N-340. L'Ajuntament de Castellví reitera que s'han demanat informes a l'ACA, a la direcció general de Carreteres, a Medi Ambient, Paisatge i Agricultura per analitzar si el projecte pot provocar problemes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona