Medi ambient

medi ambient

Presentaran un contenciós contra els parcs eòlics

Salvem l'Empordà i l'Associació Respectem l'Albera fan un acte de protesta a Vilajuïga

Membres de la plataforma Salvem L'Empordà i de l'Associació Respectem l'Albera es van concentrar ahir al Castell de Quermançó de Vilajuïga (Alt Empordà) per denunciar els danys que provocaran al sector turístic els parcs eòlics planejats per la Generalitat. Segons va explicar Bàrbara Schmitt, portaveu de Salvem l'Empordà-IAEDEN, presentaran un contenciós administratiu al setembre.

En l'acció de protesta, un grup d'activistes va posar com a falsos turistes al costat d'un molí, amb el Castell de Quermançó en segon terme, per simbolitzar que si el projecte d'instal·lar parcs eòlics tira endavant, l'atractiu turístic de la comarca es veurà greument perjudicat.

La Generalitat ja ha publicat els resultats del concurs per a l'adjudicació de parcs eòlics a les set zones de desenvolupament prioritari (ZDP) de Catalunya entre les quals hi ha l'Albera. Les entitats que van convocar la protesta afirmen que la política energètica de la Generalitat s'està fent d'esquena al territori i critiquen que durant el temps del concurs “moltes entitats catalanes han presentat recursos de reposició en contra de l'acord de govern que determina les ZDP i en demanen la suspensió immediata”. La Generalitat, segons Schmitt, tenia un termini d'un mes per respondre a les denúncies, però només les ha ignorat, fet que els obliga a recórrer a la via judicial. També consideren que el procés per desplegar l'energia eòlica s'ha fet “totalment a mida dels interessos de les empreses implicades” i denuncien que com a ciutadans no tinguin accés als projectes que s'han presentat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona