Medi ambient

medi ambient

Anuncien un descens de fins a 6 graus de les temperatures

El Servei Meteorològic de Catalunya preveu una baixada “feble o moderada” de la temperatura que es mantindrà fins divendres

Per demà al vespre s'esperen tempestes al litoral i el prelitoral central

L'estiu ens deixarà respirar una mica a partir de demà: baixaran les temperatures i es preveu que la situació continuï fins divendres, i probablement es mantindrà tot el cap de setmana. El Servei de Meteorologia de Catalunya anuncia per demà un descens “feble o moderat” de les temperatures mínimes i màximes, és a dir, una davallada de 3 a 6 graus, que es mantindrà uns dies. El descens de les temperatures anirà acompanyat de ruixats i alguna tempesta puntual al litoral central i al prelitoral que s'intensificarà al vespre. Les precipitacions seran febles o moderades, i puntualment podrien ser fortes (de 20 a 40 litres per metre quadrat en trenta minuts). La previsió és que aquestes pluges arribin a descarregar en zones puntuals fins a 50 litres per metre quadrat en vint-i-quatre hores).

Les pluges que s'anuncien per avui i demà no tindran la força que van tenir les que van caure dilluns a les comarques gironines. L'aiguat que va caure sobretot a la comarca de la Selva va obligar dilluns a la tarda a tallar la circulació de trens en el tram entre Maçanet de la Selva i Girona, pels arbres tombats entre Caldes de Malavella i Sils, i això va provocar que un centenar llarg de persones haguessin d'esperar més de quatre hores fins que Renfe va habilitar un comboi per portar-les a la destinació.

Els efectes de la tempesta també es van notar a les carreteres: es va haver de tallar l'N-II a l'altura de Caldes de Malavella en sentit Barcelona també per la caiguda d'arbres a la via.

Ahir al matí la situació ferroviària ja s'havia normalitzat totalment, després que unitats dels bombers i equips d'Adif haguessin treballat tota la nit per deixar la via lliure per a la circulació.

LES XIFRES

6
graus
són els que es preveu que baixarà la temperatura en zones de muntanya a partir de demà
50
litres per metre quadrat
de pluja són els que es podrien acumular en 24 hores de manera puntual en algunes zones

La pluja deixa els conreus malmesos

La tempesta de dilluns va destrossar bona part de la collita de blat de moro i de gira-sol de la comarca de la Selva, on el sindicat Unió de Pagesos calcula que hi ha unes 3.000 hectàrees malmeses pel temporal. En algun cas els camps de gira-sol han quedat arrasats, i pel que fa al blat de moro molts pagesos han arribat a perdre el 80% de la collita. També han quedat afectats per la tempesta els productes de l'horta, sobretot els tomàquets. El sindicat JARC ja ha demanat ajudes al Departament d'Agricultura per als pagesos. Les poblacions selvatanes amb més destrosses són Santa Coloma de Farners, Caldes, Sils i Riudarenes, on també hi ha hagut danys materials en diversos habitatges. A banda dels conreus, el temporal –la pluja va anar acompanyada de vent i calamarsa– va arrencar arbres de soca-rel, i sobretot en van resultar afectades les plantacions de pi i pollancre. En alguns llocs van arribar a caure 100 litres per metre quadrat, i això també va provocar danys al mobiliari urbà i a les cases particulars. A Riudarenes, una família va veure caure literalment la xemeneia dins de casa, i una altra que viu al centre de la població té el teulat malmès. Un pagès de la mateixa població, Josep Duran, va explicar ahir que ha perdut un 10 per cent del camp de blat, que ha quedat tombat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona