Medi ambient

vandellòs i l'hospitalet

Recurs per modificar la nova zona eòlica

L'Ajuntament vol evitar l'afectació al patrimoni cultural del nucli de Gavadà

L'Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant va aprovar en el ple de dimecres un acord pres per la junta de govern per presentar un recurs de reposició contra la delimitació de la zona de desenvolupament prioritari (ZDP) del Baix Camp i la Ribera d'Ebre, que afecta el terme de Vandellòs. Es tracta d'una de les set noves àrees de concentració eòlica a Catalunya –i una de les més cobejades pels promotors– que impulsa el Departament d'Economia i Finances per regular la proliferació de parcs.

L'Ajuntament, tot i que el PSC hi va votar en contra, pretén allunyar la ZDP del nucli deshabitat de Gavadà i dels masos de Barceló i la caseta de Burrià, un patrimoni que el consistori pretén conservar. I s'empara en el fet que el consistori sí que va modificar l'àmbit de la mateixa ZDP, compartida amb Tivissa, per evitar l'afectació als masos tivissans de la plana de Llorell i Mas de Llorell. L'equip de govern fonamenta el recurs en un informe de la tècnica ambiental que recomana aquest nivell de protecció i també reclama mesures per minimitzar l'impacte sobre l'àliga cuabarrada i l'avifauna en general.

Les empreses del sector ja han presentat un total de 12 projectes per a l'àrea de Vandellòs i Tivissa. El govern ha de crear ara una comissió per designar-ne els guanyadors, que es repartiran 120 MW de potència. Abans, però, haurà de resoldre el recurs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona