Medi ambient

Compromís del govern català per buidar Vacamorta

Les entitats contràries a l’abocador diuen que des d’Acció Climàtica no es veu bé el seu trasllat a Peralada

El govern presidit per Pere Aragonès es compromet a complir la sentència que obliga a buidar l’abocador de Vacamorta de Cruïlles “amb transparència, coordinació i comunicació”, segons informa l’ACN.

A més, la secretària de Medi Ambient de la Generalitat, Anna Bernadas, assenyala que es crearà una nova taula de seguiment que tindrà reunions periòdiques amb els ajuntaments afectats i les entitats contràries a l’abocador, CEPA i PAAC. De fet, el portaveu de la Plataforma Alternativa a l’Abocador de Cruïlles (PAAC), Daniel González, assegura que en la primera reunió els membres del govern català que hi van assistir els van assegurar que també es perseguiria judicialment els antics responsables per no haver executat una sentència que és ferma. “Ens hem emportat una agradable sorpresa”, van dir l’alcalde de Cruïlles, Dani Encinas, i el portaveu de la PAAC, Dani González, després de la primera reunió entre el govern, els ajuntaments afectats per l’abocador de Vacamorta i les entitats ecologistes contràries. Una reunió que es va fer a finals de juliol i que va servir per constatar la “ferma voluntat” del Departament d’Acció Climàtica de donar compliment a la sentència ferma que obliga a buidar l’abocador.

Tant la CEPA com la PAAC creuen que la proposta de buidar l’abocador de Vacamorta en unes argileres properes i construir-ne un de nou a Peralada, tal com van proposar els antics responsables del buidatge, és “escandalosa, irresponsable i cínica”. En aquest sentit, González explica que el govern els dona la raó en això, un fet que els va tranquil·litzar. “Ells saben perfectament que no es pot fer i ens van reconèixer que era una burla”, hi va afegir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona