Medi ambient

Un 70% dels ciutadans creu que la destrucció dels ecosistemes a l’estat espanyol és “un problema urgent”

La manca de transport públic i feina són les principals necessitats de les zones rurals, segons una enquesta europea

Un 70% dels ciutadans creu que la destrucció dels ecosistemes a l’estat espanyol és “un problema urgent”, segons una enquesta europea publicada aquest dilluns. Espanya és el tercer estat de la Unió Europea on hi ha més preocupació per la degradació dels hàbitats naturals. Només a Hongria i Grècia els ciutadans es mostren més amoïnats per l’estat de l’entorn natural. La manca de transport públic en zones rurals és la principal necessitat en aquestes zones, així opina el 44% dels enquestats. També ha estat la reclamació més esmentada per 16 estats membres. Una altra necessitat clau per a aquestes zones són els llocs de treball.

En concret, vuit països de la UE assenyalen la disponibilitat de llocs de treball i oportunitats de negoci, com a mitjà per evitar el despoblament.

L’estat espanyol segueix la mateixa tendència europea. El 37% considera el transport clau per al desenvolupament de les zones rurals i una de les necessitats que cal atendre més, seguit de la creació de llocs de treball (27%), i de l’accés a assistència sanitària, cura de nens o atenció a la gent gran (25%).

La pandèmia també ha tingut un impacte en les zones rurals, segons recull l’Eurobaròmetre. Sobre les conseqüències de la pandèmia, un terç dels enquestats diu que quan s’acabin les restriccions de la Covid-19, serà “molt més probable” que visitin les zones rurals per oci. Entre els enquestats ocupats, el 21% diu que serà “molt més probable” i el 16% “una mica més propens” a teletreballar almenys una part del temps.

D’altra banda, el 65% dels ciutadans europeus creu que quan la Unió Europea inverteix en zones rurals, és la zona local o la província que rep la inversió la que hauria de poder decidir com es gasten els diners. Un 69% dels espanyols enquestats també opinen el mateix sobre la gestió d’inversions en aquestes zones.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona