Medi ambient

Brussel·les veu insuficients les mesures preses fins ara per assolir els objectius climàtics per al 2030

La CE espera que el fons de recuperació porti un “progrés significatiu” als Objectius de Desenvolupament Sostenible

La Comissió Europea considera insuficients les mesures climàtiques preses fins ara per arribar a l’objectiu de reducció del 55% d’emissions netes de gasos d’efecte hivernacle per al 2030. En matèria d’acció climàtica, segons les estimacions provisionals, el 2019 la UE havia reduït les seves emissions netes de gasos d’efecte hivernacle en un 25% des del 1990.

En un informe, l’executiu europeu alerta que la pandèmia ha fet que la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) sigui més difícil. La CE preveu que a través de Next Generation EU, el fons de recuperació, en dos o tres anys molts dels indicadors mostraran un “progrés significatiu” en comparació amb els actuals.

Pel que fa al consum d’electricitat, un informe de l’Eurostat mostra que va caure més d’un 4% el 2020 respecte al 2019. Les restriccions que van aplicar els governs per a frenar el virus van provocar una caiguda de les emissions de diòxid de carboni dels combustibles fòssils, que van caure al voltant d’un 10% entre el 2019 i el 2020.

L’informe també mostra un bon progrés en la reducció de la pobresa i l’exclusió social. Per al període 2015-2019, la UE va reduir el nombre de persones en risc de pobresa o exclusió social en 12,7 milions. En canvi, el nombre de joves de 15 a 29 anys que no treballen ni estudien va augmentar del 12,6% el 2019 al 13,7% el 2020, segons indica l’Eurostat. A més, la CE apunta que mesures per protegir l’ocupació durant la pandèmia, en molts casos recolzades pel programa SURE de la Comissió, han ajudat a frenar l’impacte de la Covid-19 al mercat laboral. L’atur ha pujat 0,4 punts percentuals el 2020 en comparació amb el 2019.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona