Medi ambient

El Ministeri per a la Transició Ecològica inicia l’estudi per mobilitzar sediments cap al Delta

S’analitzarà la topografia al tram final de l’Ebre i la dinàmica dels sediments als rius Siurana, Montsant i Asmat

El Ministeri per a la Transició Ecològica (MITECO) ha fet aquesta setmana a la zona d’Amposta els primers estudis topogràfics i presa de mostres de sediments per als treballs cartogràfics amb què estudiarà la mobilització de sediments cap al delta de l’Ebre.

Aquestes actuacions s’allargaran cinc mesos i es concentraran en el tram final del riu Ebre, entre l’embassament de Flix i la desembocadura. El pressupost és de més d’1 milió d’euros. Simultàniament s’iniciarà l’estudi de la dinàmica dels sediments. Es farà un reconeixement batimètric i sedimentològic als embassaments de Siurana, Margalef i els Guiamets i es caracteritzaran els sediments dels rius Siurana, Montsant i Asmat. Els treballs es faran en quatre mesos.

MITECO preveu ampliar el coneixement sobre el trànsit de sediments del riu Ebre i el “paper” que desenvolupen en el funcionalment del Delta. Els primers treballs s’han fet aquesta setmana a Amposta, amb un estudi topogràfic i la presa de mostres de sediment.

Els tècnics faran simultàniament, durant quatre mesos, l’estudi de la dinàmica dels sediments amb un reconeixement batimètric –la topografia del terreny cobert per aigua– als embassaments de Siurana, Margalef i els Guiaments (al Priorat). També es preveu un termini de tres mesos per caracteritzar els cabals i sediments dels rius Siurana, Montsant i Asmat, aigües avall dels embassaments anteriors.

En una segona fase, es farà la batimetria de l’embassament de Mequinensa i la caracterització dels sediments als pantans de Mequinensa i Roba-roja. La CHE (Confederació Hidrogràfica de l’Ebre) amb la col·laboració de l’Institut Geogràfic Nacional farà “una anivellació topogràfica d’alta precisió” per “quantificar” el procés de subsidència del Delta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona