Medi ambient

OLOT

Les àrees d’Educació i Cultura es fusionen

Les àrees de Cultura i d’Educació i Joventut de l’Ajuntament d’Olot s’integraran en una de sola, amb l’objectiu que “puguin treballar projectes interrelacionats que aportin més valor a la ciutadania”. El ple d’aquesta setmana n’ha aprovat l’organigrama amb els vots a favor de tots els grups, excepte el PSC, que es va abstenir. La iniciativa respon al fet –van justificar des de l’equip de govern, de JxCat– que les dues àrees ja “comparteixen valors i objectius” i que amb la unió es podrà aconseguir que els projectes culturals “estiguin empeltats de criteris educatius” i que els educatius adoptin “millores provinents de la gestió cultural i les arts”. Arran de la fusió, la nova àrea –que s’anomenarà oficialment de Cultura i Educació– permetrà que els centres educatius esdevinguin “centres de creació, participació i producció cultural”. Ara s’iniciarà un procés per anar integrant el personal de les dues àrees en una mateixa estructura. Al capdavant hi haurà el regidor i la regidora actuals, Pep Berga (de Cultura, i que també és l’alcalde) i Mariona Camps (Educació i Joventut). Hi haurà un cap d’àrea i dos sotscaps, un dedicat a temes administratius i l’altre a coordinar projectes. Ara mateix, a les dues àrees hi ha 90 llocs de treball.

La primera missió de la nova àrea serà l’elaboració d’un pla d’actuació per als pròxims cinc anys, de manera consensuada amb els diferents sectors implicats.La fusió es plasmarà en el condicionament d’una planta de l’edifici de l’Hospici com a seu de la nova àrea. El PSC va expressar les seves reticències sobre aquesta localització perquè la considera poc accessible. L’alcalde va admetre que hi hauria algun espai millor, però que, a diferència de l’Hospici, requeriria una inversió gran per condicionar-lo. “És urgent que comencin a treballar plegats”, va assenyalar Berga.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona