Medi ambient

El documental sobre l’emissora, en la recta final

Sobre el guió de Jorge Ríos i Daniel Ortega, ja ha conclòs la fase d’enregistrament i a la tardor esperen enllestir-lo

El documental audiovisual sobre l’emissora, bastit sobre un guió escrit a quatre mans pel periodista, investigador i presentador d’Informe Enigma a Ràdio Platja d’Aro, Jorge Ríos, i l’escriptor Daniel Ortega, es va acabar d’enregistrar aquest abril sobre el terreny, sota la direcció de Joaquín Ortega i la producció de Fidel Pérez. Els treballs d’enregistrament de testimonis van començar el 2019, i ara tenen la intenció d’enllestir el muntatge amb vista a la tardor.

El documental pretén explorar el costat mai explicat sobre l’emissora, amb imatges de vídeos i fotografies particulars que han rescatat i testimonis d’alguns antics empleats, que tot i resistir-se a entrar en detalls, indiquen que podia servir per transmetre clandestinament ordres d’actuació a agents infiltrats en els països del bloc soviètic. Refutarien, així, els tradicionals testimonis oficials que l’emissora només feia arribar una programació propagandística sobre les bondats de la vida al bloc occidental, i contra la censura informativa del comunisme a l’altre costat del Teló d’Acer.

Comercialització

Per ara, els productors encara no tenen definit el canal d’emissió. Estan en converses amb plataformes digitals, com ara Netflix i Amazon, i tampoc descarten la xarxa de televisions autonòmiques. Però Joaquín Ortega, el director, lamentava que ni la Generalitat ni el govern estatal hi hagin volgut participar per aclarir el passat ni el futur del complex de la guerra freda.

Respecte al futur de les instal·lacions, Ortega en lamentava l’estat d’abandó. “És una pena veure com han acabat els edificis, i assumir que al final potser no s’hi farà res”, assumia. Per aquest motiu han treballat en una maqueta per contrastar el passat i el present ruïnós, en la producció. Però enmig de l’escenari, el director també es mostrava partidari de l’enderroc: “Aquest entorn no es mereix continuar així, i potser el millor és recuperar el parc natural i preservar-ne algun vestigi.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona