Medi ambient

Camallera suspèn llicències de parcs eòlics i fotovoltaics

L’alcalde explica que es donen un any per preparar una reglamentació específica per a aquestes instal·lacions, perquè ara estan desprotegits

Han tingut un tempteig per a un possible projecte

L’Ajuntament de Saus, Camallera i Llampaies ha suspès temporalment la tramitació de llicències destinades a la instal·lació de parcs eòlics i fotovoltaics. La decisió ha estat aprovada pel ple per un  any, un termini pensat per donar marge a l’Ajuntament per treballar en la modificació del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) i establir una regulació específica per a aquestes instal·lacions. Tot i que, a hores d’ara, no hi cap projecte d’aquest àmbit plantejat oficialment, l’alcalde, Esteve  Gironès, explica que l’Ajuntament ha estat contactat per una empresa estrangera d’aquest sector que ha manifestat interès per parlar  d’una possible implantació, sense especificar si es tractaria d’aerogeneradors o d’un parc fotovoltaic.

Aquest primer tempteig, sumat a l’eclosió de projectes d’aquest tipus en diversos municipis de l’Alt Empordà, ha decidit l’Ajuntament a actuar. “Ara mateix, si entrés un projecte d’aquest tipus, estaríem desprotegits, perquè és una activitat que no tenim contemplada en el POUM. Se’ns podria colar i possiblement l’hauríem d’autoritzar. Volem actuar ràpidament: suspenem aquestes possibles llicències i ens donem un marge de temps per establir una regulació específica per a aquestes instal·lacions, definint criteris per protegir l’entorn, el paisatge, l’agricultura de l’impacte que poden tenir aquestes instal·lacions”, diu l’alcalde. Gironès hi afegeix que aquesta mesura no afecta els casos de particulars que volen posar plaques solars als habitatges i que seguiran compromesos en la lluita contra l’emergència climàtica, però sense comprometre els valors ambientals del municipi.

LA FRASE

Ara mateix, si se’ns presenta un projecte es podria colar i no el podríem impedir. Ho volem regular
Esteve Gironès
alcalde de saus camallera i llampaies

Una trentena d’eòliques a la comarca

La suspensió temporal de llicències de tramitació per a parcs eòlics i fotovoltaics és una mesura que també va aprovar l’Ajuntament de la Jonquera el desembre del 2020. A la Jonquera, el projecte Galatea, ja en tramitació i a què s’oposa l’Ajuntament, planteja la implantació de 10 aerogeneradors. Sumant-hi altres projectes a Agullana, Capmany i Biure, alguns tramitats i d’altres a punt de ser-ho, a hores d’ara ja hi hauria una trentena de possibles aerogeneradors plantejats a la comarca de l’Alt Empordà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona