Medi ambient

Llum verd a la tala de pi al bosc de la Feixa de Ger

Veïns i World Nature havien denunciat que posa en risc l’ecosistema

El consell d’alcaldies de la Cerdanya i el tècnic del Departament d’Agricultura han sortit al pas de la polèmica per la tala de pi negre al bosc de la Feixa de Ger recordant que es tracta d’una intervenció per estructurar el bosc per a un manteniment a llarg termini i millorar així la seva biodiversitat. Un grup de veïns i l’associació World Nature van denunciar que la tala s’estava fent sense els informes ambientals preceptius i, a més, podia produir una greu afectació a la població de gall fer i de mussol pirinenc. Els denunciants van manifestar la sospita que s’hi assajava l’ús de maquinària pensant, tipus processadores, típiques en la gestió dels boscos nord-americans, francesos i finesos, que tenen una orografia molt més planera.

El consell d’alcaldes i el DARP recorden que el projecte d’ordenació del 2009 inclou un extens informe específic d’un biòleg expert en fauna i especialista en gall fer, que recomana actuar mantenint els arbres grans, intermedis i joves amb vigor i obrint espais en petites superfícies retirant els més decrèpits. D’aquesta manera, segons el projecte, també s’afavoreix l’estrat de matoll per a l’alimentació de fauna salvatge. En l’informe s’esmenten els tractaments silvícoles concrets i precisos que s’han de fer amb recomanacions d’èpoques d’actuació. D’altra banda, cal tenir en compte que en 14,6 hectàrees d’aquest sector protegit hi ha una reserva forestal, per la qual l’Ajuntament de Ger es compromet a no intervenir durant 25 anys.

El gall fer, fora de perill i sota control

L’Ajuntament de Ger ha demanat una valoració a especialistes en gall fer del Centre Tecnològic i Forestal de Catalunya, que han determinat que el tractament que s’està realitzant és l’adequat. També s’hi va incorporar l’assessorament complementari d’un biòleg especialista en fauna forestal del Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya que assegura la no afectació de la fauna sensible i la millora de l’hàbitat. El bosc de la Feixa està integrat a la Reserva Nacional de Caça de la Cerdanya-Alt Urgell i a la part nord forma part de l’Espai Natural Protegit de la Tossa Plana de Lles-Puigpedrós, Xarxa Natura 2000, lloc d’interès comunitari i zona d’especial protecció per a les aus.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona