Medi ambient

Societat

Algú vol apadrinar una jardinera?

Veïns de Melianta es fan càrrec del manteniment de les peces ornamentals de la via pública perquè la brigada no ho pot fer

A Fontcoberta, d’un problema n’ha sortit una iniciativa singular: com que la brigada municipal no podia mantenir en bon estat totes les jardineres ornamentals de Melianta (el poble on es concentra la majoria de la població del municipi), l’Ajuntament ha proposat als veïns que, si volen, se’n facin càrrec ells. És un apadrinament d’una gran càrrega simbòlica –en uns moments en què el civisme sembla estar en retirada– que, de moment, està tenint una bona resposta. “De fet, la idea va sortir espontàniament d’alguna gent”, aclareix l’alcalde, Joan Estarriola, que no amaga la seva satisfacció. Tal com diu, resulta que uns veïns, veient que la brigada no podia arribar a tot arreu i que amb la calor d’aquest estiu els arbustos i flors plantats a les jardineres dels carrers s’estaven morint, van decidir regar-les i cuidar-les ells mateixos. A partir de llavors, l’Ajuntament ha recollit la iniciativa i hi ha donat una empenta, difonent la proposta a tot el poble. De moment, ja hi ha una desena d’apadrinaments. A més, han ampliat la proposta a cuidar els parterres enjardinats i els escocells. La campanya, segons explica Estarriola, descarrega de feina la brigada (formada tan sols per tres persones) i ajuda que la gent se senti seu el poble, a fer-se’n corresponsable. “Tenir-ho tot endreçat és cosa nostra, però tenir-ho bonic depèn dels veïns”, conclou l’alcalde. L’apadrinament inclourà un obsequi simbòlic als col·laboradors, a tall d’agraïment.

Aquest no és el primer cop que a Fontcoberta hi neix una iniciativa d’aquest estil. Des de fa uns anys existeix un grup de voluntaris que es reuneixen regularment per fer tasques de manteniment que pot estalviar a la brigada municipal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona