Medi ambient

Sisme de 3,6 graus, amb epicentre a Riudarenes

Es va fer notar ahir a tres quarts de tres de la tarda al Gironès, la Selva, el Maresme, el Vallès Oriental i el sud d’Osona

Es va percebre amb molta claredat a Girona ciutat i no hi va haver danys enlloc

Un terratrèmol de magnitud 3,6 en l’escala de Richter, segons l’Institut Cartogràfic i Geològic de la Generalitat (3,9 segons l’Instituto Geológico Nacional) amb un epicentre a 5 km de profunditat (segons l’IGN, a 13 km de profunditat) a tocar de Riudarenes es va fer notar ahir al Gironès, la Selva, el Maresme, el Vallès Oriental i el sud d’Osona poc després de tres quarts de tres de la tarda.

A Riudarenes hi va haver l’epicentre i en un sector a prop de l’escola els veïns van notar “una tremolor molt forta”, assegurava ahir l’alcalde, Josep Pitu Solé. Hi va haver gent que va sortir espantada a mirar què havia succeït. En una revisió d’urgència no es va detectar cap dany material ni cap afectació a les persones.

Protecció Civil va emetre una prealerta del pla Sismicat i va rebre una vintena de trucades al 112. Entre la gent que va trucar al 112 hi havia veïns de Blanes, Girona, Caldes de Montbui, Tordera, Malgrat de Mar, Riudarenes, Riudellots de la Selva, Santa Coloma de Farners i Vallgorguina.

El moviment sísmic detectat ahir era el tercer a la comarca de la Selva des de la segona meitat del mes de febrer. Concretament el dia 19 d’aquell mes se’n va produir un de magnitud 2,2 de matinada, amb l’epicentre a Caldes de Malavella, mentre que poc abans de dos quarts d’una de la matinada de la nit del 10 de març se’n va registrar un de magnitud 2,4 amb un epicentre molt proper al d’ahir. Aquest se situaria entre els quatre terratrèmols de més intensitat a les comarques gironines en aquest segle. El sisme més intens va tenir lloc al mar, a la badia de Roses a finals d’octubre del 2015 i va irradiar fins a Barcelona, i va ser comptabilitzat amb una magnitud de 4,3. El segueix en intensitat un amb epicentre a Queralbs, que es va deixar sentit el setembre del 2004. Amb una intensitat enregistrada de 3,6 se’n va enregistrar un precisament a Caldes de Malavella, a la mateixa comarca de la Selva, el 19 de desembre del 2010.

LA DATA

29.10.15
Sisme del segle.
Aquest dia es va produir el terratrèmol més intens des del 2001 a les comarques gironines.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona