Medi ambient

Deixalleria amb oficina d’atenció a Hostalric

L’equipament, previst per a aquest any, anirà situat al polígon de Les Pinedes

La deixalleria municipal que l’Ajuntament d’Hostalric construirà enguany disposarà d’una oficina de recepció amb informació on es cobraran les taxes pertinents. La instal·lació s’ubicarà en un solar municipal de 574 m² que hi ha al carrer de Pompeu Fabra, dins del polígon industrial de Les Pinedes, i s’estima que les obres de construcció durin dos mesos, tot i que el projecte encara no està redactat ni adjudicat. Pel que fa al cost del projecte, es preveu una inversió de 112.000 euros, sufragat amb les aportacions de la Generalitat i de l’Agència de Residus de Catalunya. L’objectiu de l’equipament a llarg termini és poder implementar el servei porta a porta a partir de l’any que ve i incrementar les dades de reciclatge que hi ha actualment al municipi.

Pel que fa a la distribució de les deixalles, la instal·lació aprofitarà l’espai per classificar-les i separar-les. Segons avança l’ACN, hi haurà diversos contenidors de gran volum i d’altres de més petits, que seran per productes que arriben en menor quantitat com roba i ampolles de vidre o poliestirè. A més, la instal·lació tindrà una zona coberta per deixar-hi els residus que es deterioren si s’exposen a les inclemències i una àrea d’emergència per a la recollida porta a porta que es posarà en marxa pròximament.

Respecte al sistema de recollida porta a porta, l’alcalde d’Hostalric, Nil Papiol (Sumem), va afirmar que la construcció de la deixalleria és el pas previ per implementar-ho a partir de l’any que ve. Papiol hi va afegir que l’objectiu és incrementar les dades de reciclatge que actualment té el municipi, on la recollida selectiva representa només un 30% de tots els residus que es generen. Una dada que es contraposa a la d’altres municipis i ciutats com ara Girona, on l’any passat es va fer públic que, per primer cop, se superava el 50% de recollida selectiva, una xifra bona però encara per sota dels estàndards que marca la UE.

Fins ara, el municipi d’Hostalric no disposava de cap instal·lació d’aquestes característiques, tot i que, segons la quantitat de població i la densitat demogràfica i d’acord amb la norma tècnica sobre deixalleries, li pertoca un model de deixalleria bàsica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona