Medi ambient

Riudellots augmenta un 32% la recollida de residus amb el porta a porta

El municipi ha millorat un 81% el reciclatge des que va canviar de sistema, el novembre del 2017

El model serveix de referent als pobles del Ter-Brugent

El sistema de recollida selectiva porta a porta de Riudellots de la Selva ha permès augmentar un 32% el reciclatge ja que s’ha passat del 40% al 72,5%, segons dades de l’Ajuntament. Això vol dir que ha millorat un 81% el percentatge des que el novembre del 2017 el consistori va optar per deixar enrere els contenidors i passar al porta a porta.

Segons la regidora de Medi Ambient, Carme Camps (JxCat), l’èxit es deu a l’aposta de fer la recollida de totes les fraccions, incloent-hi el vidre. També, durant aquests dos anys, s’han anat incorporant millores per solucionar i minimitzar les incidències, com ara ampliar la recollida del servei en dies festius per disminuir els abocaments incontrolats a les àrees d’emergència.

Riudellots ha tancat el tercer trimestre del 2019 amb un 7,18% menys de residus que l’any passat. Ara, l’objectiu per a l’any vinent és passar del 72,5% al 80% i centrar-se en la reutilització de residus.

“Hi hem d’anar tots”

D’altra banda, els municipis de l’àmbit del Ter-Brugent s’han interessat pel model del porta a porta de Riudellots. Els alcaldes d’Amer, Sant Julià del Llor i Bonmatí, la Cellera de Ter i Anglès es van reunir amb Carme Camps i responsables de l’Ajuntament. “Tots tenim clar que hem d’anar cap al porta a porta. Ara es tracta de veure si ho podem fer tots de manera conjunta”, indica l’alcaldessa d’Anglès, Àstrid Desset (JxCat), present en la trobada del 23 d’octubre.

En aquella reunió també hi van ser els batlles d’Amer (Maria Rosa Vila), Sant Julià del Llor i Bonmatí (Marc Garcia) i la Cellera de Ter (Francesc Xavier Boïgues); el gerent de l’empresa pública Nora, Víctor Tornero, i el conseller de Residus, Sanejament i ACA de l’ens comarcal, Quim Vivas. La Cellera, Anglès i Amer ja comparteixen la deixalleria.

LA XIFRA

72,50
per cent
de mitjana és ara el percentatge de recollida de Riudellots, que va apostar pel porta a porta fa dos anys.

Adjudiquen el servei d’aigua per quinze anys

En el ple de dilluns –ahir n’hi havia un d’extraordinari– l’equip de govern va aprovar l’adjudicació de la gestió del servei d’aigua a Prodaisa, que ja és la gestora actual. ERC hi va votar en contra.JxCat defensa el model de gestió indirecta, que s’allargarà quinze anys, “perquè el passiu de la xarxa és de gairebé vuit milions”, diu l’edil de Dinamització Econòmica, Xevi López. L’adjudicatària invertirà 816.000 euros en la xarxa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona