Un ramat de xais pastura pel cap de Creus per mantenir net el sotabosc

És una prova pilot a Vilajuïga per reintroduir els animals de pastura a la zona

L'alcalde de Vilajuïga, Pere Trias, va explicar ahir durant la presentació del projecte que el fet que els ramats d'ovelles i cabres mantinguin net de vegetació aquest espai farà reduir el risc d'incendi. De fet, l'alcalde va assegurar que aquest mateix paratge ja ha registrat diversos incendis forestals, l'últim dels quals va ser l'any 2000. «Després d'això ha estat pràcticament abandonat», hi va afegir.

La prova pilot que ha iniciat l'Ajuntament de Vilajuïga ha començat amb la introducció d'un ramat de deu ovelles que pasturaran pel paratge de comes Tortes. Aquests animals mantindran net el sotabosc després que un equip humà amb maquinària l'hagi desbrossat abans. La pastura de les ovelles ha d'evitar que periòdicament s'hagi d'anar fent aquesta feina. De moment, aquestes ovelles tenen un espai de cinc hectàrees que s'anirà canviant cada quinze dies per anar ampliant la superfície neta.

Per evitar que hi hagi un pastor durant les dotze o catorze hores al dia que les ovelles estaran pasturant, s'ha instal·lant un tancat que s'anirà desplaçant. També hi ha una zona de control i repòs per a les ovelles, on hi ha un espai per donar-los menjar i aigua i també un cobert perquè es puguin refugiar de la pluja. S'encarregaran del recompte dels animals i de comprovar el seu estat de salut i també de l'estat de la tanca un equip de persones que ja estan treballant en la recuperació dels camins.

El cost de la primera fase de reintroducció de les pastures és de 6.300 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona