Medi ambient

Escal demana 800 milions d'euros al Banc Europeu per al projecte Castor

L'empresa Escal UGS ha demanat al Banc Europeu d'Inversions un crèdit de 800 milions d'euros –la meitat del pressupost total de l'obra– per finançar el projecte Castor, la construcció d'un magatzem submarí de gas davant la costa d'Alcanar i Vinaròs. Segons fonts d'Escal, es tracta d'un procediment habitual i que sovint es recorre al Banc Europeu per finançar infraestructures d'aquesta envergadura. Les mateixes fonts van afegir que actualment l'empresa està buscant finançament per aquesta obra i està negociant amb altres entitats financeres. De moment, l'empresa continua pendent de l'autorització administrativa que li ha d'atorgar el Ministeri d'Indústria, no obstant això, ha iniciat els treballs previs als terrenys on s'ha de construir la planta terrestre, dins el terme municipal de Vinaròs.

Paral·lelament, l'Ajuntament d'Alcanar ja ha anunciat que presentarà un recurs d'alçada contra l'autorització ambiental de les instal·lacions de terra, mentre que la Plataforma en Defensa de les Terres del Sénia, que s'oposa al projecte, ha criticat que l'Ajuntament de Vinaròs aprovés la llicència urbanística en ple període nadalenc i com a part interessada vol tenir-hi accés.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona