Medi ambient

Alliberades catorze tortugues d’estany

Espècie emblemàtica del Ter, subratllen la seva importància en l’hàbitat

L’acció s’inclou en el Dia del Medi Ambient

La recuperació de la tortuga d’estany, “espècie emblemàtica del Ter”, implica també la recuperació de l’hàbitat i també d’altres espècies importants per a l’entorn com els amfibis i les llúdrigues. “S’ha fet una bona feina prèvia”, explica el director del Consorci del Ter, Ponç Feliu, en relació amb l’acció duta a terme ahir d’alliberament de catorze nous exemplars en diversos punts del Ter, des de Bescanó fins a Foixà. Coincidint amb el Dia del Medi Ambient i amb la participació de dos grups d’escolars de primària de l’escola Les Moreres de Flaçà i l’escola de Sant Jordi Desvalls, es van alliberar els exemplars a la zona de Sobrànigues. Ponç Feliu hi afegeix que l’acció s’inclou en una campanya de divulgació i conscienciació ambiental a les escoles entorn de la problemàtica de les espècies de tortugues exòtiques.

190 en quatre anys

La Diputació de Girona i la Fundació Bancària La Caixa impulsen diverses actuacions del projecte, com ara el reforçament poblacional i el seu seguiment, el control de tortugues exòtiques i la sensibilització amb escolars. En els últims quatre anys, des del 2015, i a través del projecte Life, s’han alliberat 160 exemplars més, i la tardor passada, setze. En concret, el 2015 es van alliberar 70 exemplars; el 2016, 50, i el 2017, 40. Les tortugues es crien en captivitat al Centre de Reproducció de Tortugues de l’Albera, que disposa d’un programa de reproducció de la tortuga d’estany des del 1992, quan es van capturar els dotze últims exemplars d’aquesta espècie a la part baixa del Ter. Cada tortuga està marcada amb un xip subcutani per facilitar-ne la identificació i el seguiment.

LES FRASES

Recuperar la tortuga d’estany vol dir també recuperar l’hàbitat, amb aigües més netes, i per tant, s’ha fet molt bona feina prèvia
S’ha dut a terme una campanya de divulgació i conscienciació ambiental a les escoles
Ponç Feliu
director del consorci del ter


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona