S'incrementa un 24% la recollida selectiva de la fracció orgànica a Tortosa

El municipi tindrà enguany onze contenidors soterrats

Els ciutadans de Tortosa reciclen més que fa un any, tot i que potenciar la recollida selectiva continua sent una de les assignatures pendents de l'Ajuntament. Amb la implantació total de la recollida selectiva de la fracció orgànica, a finals del 2008, s'ha incrementat d'una manera molt significativa, tant la ciutat com els pobles del municipi, el volum de residus que s'envien a reciclar. De fet, un dels augments més destacats és el de l'increment de la recollida de la fracció orgànica durant el 2009 (fins al 24%), al mateix temps que la del residu rebuig (el que va directament a l'abocador) ha caigut un 5,5%. Tot i així, durant l'any passat Tortosa va continuar enviant fins al macroabocador de Tivissa més d'11.248 tones de residus urbans.

L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, i el regidor de Serveis, Joan Sanahuja, van presentar ahir al matí el balanç de la recollida selectiva del 2009. Les dades revelen un creixement sostingut del reciclatge durant els últims anys, fruit d'una major conscienciació ciutadana, però també gràcies a la política de soterrament de contenidors i al nou sistema de recollida, implantat en paral·lel. De fet, durant el 2010 el municipi passarà a tenir un total d'onze illes de contenidors soterrats, si bé aquesta quantitat anirà creixent en els propers anys.

Quant a la recollida selectiva d'envasos, l'increment se situa en un 22,5%, amb un creixement de 55 tones. En canvi, la recollida selectiva de la fracció paper ha registrat un augment d'un 15,8%, si bé el creixement en relació al 2008 ha estat d'unes 89 tones més. Finalment, només la recollida selectiva del vidre ha experiment un lleu descens, del 4,1%, ja que Tortosa va passar de les 465 tones del 2008 a les 446 tones de l'any passat. Segons Sanahuja, això s'explicaria perquè és el tipus de recollida més consolidada i els ciutadans n'estan més conscienciats, però també per la disminució de l'activitat en l'àmbit de l'hostaleria. Per la seua banda, Bel va destacar que la millora en la recollida selectiva ha permès congelar el rebut de la brossa, ja que el rebuig és el residu més car de gestionar.

LES DADES

Residu rebuig
2008: 11.903 tones 2009: 11.248 tones (-5,5%)
Recollida selectiva de la fracció paper
2008: 562 tones 2009: 652 tones
Recollida selectiva de la fracció envasos
2008: 247 tones 2009: 302 tones
Recollida selectiva de la fracció vidre
2008: 465 tones 2009: 446 tones
Recollida selectiva de la fracció orgànica
2008: 650 tones 2009: 811 tones (+24%)


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona