Medi ambient

Calvet amplia l’abast de la revisió de sòls a 263 sectors de la Costa Brava

El conseller promet al Parlament que seran “molt exigents” amb el compliment de la llei

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, va ampliar ahir l’abast de la revisió de sòls urbanitzables i urbans als municipis del litoral de la Costa Brava fins als 263 sectors, un 37% més que els 192 que el secretari general del Departament, Agustí Serra, va anunciar fa un parell de setmanes als alcaldes de la zona.

Calvet va insistir ahir, en una compareixença davant la comissió de Territori del Parlament, que el pla director urbanístic (PDU) de revisió de sòls no sostenibles que impulsa el departament reduirà substancialment els sectors edificables a la costa gironina, dins de la presentació de les línies d’actuació del govern per protegir el litoral de projectes urbanístics agressius.

“El PDU servirà per analitzar amb lupa tots els sectors urbanitzables no desenvolupats i serem molt exigents amb el compliment [dels requisits legals actuals]”, va assegurar el conseller. “Confiem a poder desclassificar molts dels sectors amb major impacte i reconduir la situació de molts altres”, hi va afegir Calvet, que manté l’anàlisi en l’àmbit dels sòls que encara es podrien urbanitzar però que no s’han arribat a desenvolupar, per als quals Territori vol estudiar actuacions més sostenibles o, en cas que sigui factible, els desclassificarà directament.

En el cas de la demarcació de Girona, la Costa Brava s’estén al llarg de 200 quilòmetres, repartits en 22 municipis, amb una morfologia força accidentada. Un 82% d’aquest litoral està classificat com a no urbanitzable, mentre que en el conjunt de Catalunya la mitjana assoleix un 94%.

Es consideraran factors d’insostenibilitat la llunyania dels nuclis urbans, la baixa densitat, la desproporció amb el teixit urbà o la inadequació dels terrenys per raons topogràfiques, de risc, d’incompatibilitat amb el règim de protecció sectorial o d’impacte ambiental elevat. En el cas del litoral també es tindrà en compte l’impacte paisatgístic, d’acord amb la legislació de costes.

Prosseguir la feina

Calvet també ha defensat la feina de la comissió d’Urbanisme en els darrers anys, que, amb l’aplicació del vigent pla director urbanístic del sistema costaner (PDUSC), ja ha permès reduir en 100 hectàrees els sòls de nous creixements que es preveien només al litoral de Girona entre el 2010 i el 2018. Aquesta xifra equivaldria a uns 2.500 nous habitatges. El Departament preveu que la reducció de sòl classificat per a nous creixements continuï a mesura que més municipis actualitzin planejaments.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona