Medi ambient

Remor a Bellcaire contra el projecte d’un aeròdrom

Vuitanta veïns, en la reunió convocada pel consistori

Per l’alcalde compleix els requisits i insta a fer al·legacions

Una vuitantena de veïns de Bellcaire van assistir, dimecres al vespre, a la reunió convocada pel consistori per informar sobre l’aprovació inicial del projecte per fer un camp de vol en sòl rústic, tot i que amb capacitat per a usos lúdics, en una superfície de 8,7 hectàrees al voltant del Mas Xicu, a ponent del nucli urbà. Els plans dels promotors de la instal·lació preveuen dues pistes: la principal, d’uns 400 metres de llargada, i una de secundària que en faria uns 300. I, a banda, quatre hangars de 500 metres per a aeronaus, un dels quals destinat a una instal·lació museïtzada.

El projecte ha generat inquietud al poble, pel seu possible impacte sobre l’entorn, i així ho han expressat diversos veïns a l’alcalde, David Font, que entén la posició dels que s’hi oposen i va defensar ahir que ja havien fet enrere una sol·licitud inicial, per la manca d’informes, però que en segona instància “en el projecte s’han corregit els requisits i observacions pendents”. El to en la reunió –que es va dividir entre una primera part d’exposició dels detalls i la informació tècnica, per part de Font, el secretari i el tècnic urbanístic que assessora el municipi, i una segona part de preguntes– va ser “positiu”, segons va explicar l’alcalde, tot i que en acabar es va trobar un vidre trencat del seu vehicle.

Des del govern local, Font va explicar ahir que han engegat una modificació del planejament a l’entorn de les finques del projecte per mirar de contenir l’impacte de la instal·lació, i van instar els veïns a presentar les al·legacions que trobin pertinents durant el procés d’informació pública que s’ha engegat. Per part de l’Ajuntament, l’única apreciació feta de moment mirarà de reduir la superfície prevista per a les edificacions a la meitat, uns 1.000 m², per bé que els promotors defensen que es tractarà d’edificacions desmuntables i amb “una altura màxima de 5 metres”, a banda de la previsió d’un apantallament vegetal per minimitzar-ne l’impacte visual.Font també defensa que el projecte parteix del propietari dels terrenys, en camps de conreu ara llogats, i que és un fill del poble que no es dedica a la pagesia. I se sumaria a altres instal·lacions similars properes, com ara l’aeròdrom de Viladamat i l’Aeroclub Empordà de Pals.

Per la seva part, la Iaeden-Salvem l’Empordà va anunciar ahir que seguiran de prop el projecte i van oferir suport als veïns en les al·legacions. L’entitat, d’entrada, s’hi oposa i alerta de l’impacte, a més de qüestionar-ne la utilitat perquè hi ha instal·lacions similars a prop.

LES XIFRES

8,7
hectàrees
és l’abast territorial del projecte d’un nou aeròdrom en sòl rústic privat, amb usos lúdics, a Bellcaire.
600
metres
hi haurà des de la pista principal d’enlairament fins als habitatges més pròxims del nucli urbà.
2
llocs
de treball argumenten que crearan els promotors del projecte d’aeròdrom a Bellcaire.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona