Sant Cebrià acusa Fecsa-Endesa de deixadesa i de mantenir les línies del poble en un estat deplorable

L'Ajuntament fa anys que alerta la companyia elèctrica de les greus mancances

L'alcalde de Sant Cebrià de Vallalta, Jaume Borrell, lamenta la provisionalitat amb què s'estan arreglant les línies. Els cables estan lligats amb cordes als arbres o als balcons de les cases i els pals de llum que van quedar descalçats s'aguanten de manera molt precària. El tècnic municipal de Protecció Civil, Jordi Rotllan, tem que qualsevol mínima ventada pugui tornar a provocar el caos que s'ha viscut dies enrere, perquè el cablejat actual s'aguanta, literalment, per un fil. Tot i que ara s'ha fet evident, el problema de la xarxa elèctrica no és nou. De fet, tot i les reiterades queixes municipals enviades a la companyia perquè posés fil a l'agulla, la resposta no ha estat sempre l'adequada. Els pals de llum que han caigut estan podrits per dins i, a més de les línies de baixa tensió, les de mitjana tensió també travessen les urbanitzacions esquivant el bosc com poden. «Fa deu anys que sóc alcalde i en fa vuit que denuncio l'estat de les línies», assenyala Borrell.

La situació, tot i l'anunci de normalitat de l'elèctrica Fecsa-Endesa, és encara molt precària a Sant Cebrià. Onze dies després del temporal de neu i vent que va deixar a les fosques tot el municipi, encara hi ha una vintena de cases de la urbanització Castellà d'Índies que no han recuperat el subministrament elèctric.

Molts fronts oberts

Rotllan admet que, amb el munt de pals i arbres que han caigut, els problemes no fan més que multiplicar-se, perquè si plou els torrents es col·lapsaran i, de cara a l'estiu, això representa una quantitat important de combustible. El govern local vol ara consensuar amb l'oposició les actuacions que portarà a terme el consistori per exigir a Fecsa-Endesa el que fa anys que hauria d'haver fet. «El que no farem és quedar-nos de braços plegats», afirma Rotllan.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.