Un centenar de famílies, encara sense llum a Sant Cebrià de Vallalta

Viuen a la urbanització de Castellar d'Índies, la més gran del poble

Resignació no exclosa de ràbia continguda. Prop de la meitat de les famílies que viuen a la urbanització més gran de Sant Cebrià de Vallalta, Castellar d'Índies, ahir al matí encara no havien recuperat el subministrament elèctric que el temporal de vent de fa una setmana els va arrabassar a primera hora de la tarda. L'activitat dels tècnics de la companyia elèctrica Fecsa Endesa era ben visible als carrers del veïnat, però la gran quantitat de cables estesos a terra, branques d'arbres sobre la xarxa elèctrica i el gran nombre de pals de la llum arrencats o malmesos dificultaven les tasques de restabliment del servei. De mica en mica, carrer per carrer, s'enllestien les connexions que havien de resoldre una situació mai viscuda fins ara pels veïns de la zona. «Estem farts de menjar entrepans. El meu germà i la meva mare s'han de dutxar al gimnàs i, certament, ja estem una mica desesperats», explicava Ana González anant cap a la feina.

Sandra Pizarro, que fa vuit anys que viu en una casa del carrer Maresme, havia tornat després de passar uns dies fora. Duia els nens i la compra. «Farem el dinar amb càmping gas, després que vam haver de llençar tot el menjar que teníem al congelador. Encara que no hem passat fred, tampoc no ens hem mogut gaire del costat de la xemeneia», hi afegia. Pizarro és una de les veïnes que han presentat una queixa a través d'internet, en un servei que pretén recollir les nombroses incidències registrades aquests set dies. Una mica més enllà, al carrer Roure, Teresa Vidal no es considera especialment valenta per haver-se mantingut a casa tot i les inclemències del temps. «Ens hem ajudat entre els veïns i hem compartit taula per evitar de llençar menjar, i a l'hora de dormir, tres flassades i un mocador al cap per evitar de passar fred», recordava. Els empleats de l'Ajuntament de Sant Cebrià, administratius i tècnics, han treballat de valent des de dilluns passat per donar resposta a les necessitats dels veïns, que els han trobat dia i nit i el cap de setmana i tot.

Permís per poder cremar

L'Ajuntament de Sant Cebrià ha fet arribar una petició al Departament de Medi Ambient i Habitatge perquè no apliqui al municipi la prohibició de fer cremes a les zones forestals que ja és vigent des d'aquest cap de setmana. L'objectiu és facilitar durant un temps prudencial als propietaris de parcel·les afectades per la caiguda de branques i arbres un sistema fàcil per desfer-se d'aquestes restes vegetals, perquè puguin cremar-les directament a casa seva. A més, la brigada municipal ha habilitat uns quants espais arreu de les urbanitzacions on els veïns poden anar a deixar aquesta fracció orgànica, però des del consistori defensen que hi ha parcel·les amb un volum de restes molt important que dificulta als amos poder fer el trasllat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.