A la Garrotxa encara hi ha alguns nuclis aïllats i la telefonia mòbil és deficient

A la Vall d'Hostoles, a Maià de Montcal i en un nucli de Beuda no hi ha llum ni telefonia

A Olot, les primeres hores del dia van ser difícils, però el sol es va aliar amb les 25 màquines llevaneu i les 8 tones de sal escampades, i els carrers i les voreres van anar quedant més practicables. Els serveis d'urgències van haver d'atendre dos traumatismes, un fèmur i un canell trencat.

A Maià de Montcal i al veïnat de Sagaró, a Beuda, com a Sant Feliu de les Planes, no tenien llum. A Sant Martí de Santa Pau van aconseguir enretirar el camió de pinso que havia deixat aïllat aquest nucli, tot i que l'Ajuntament havia habilitat una pista alternativa per a casos d'emergència. A Santa Pau, on a sa Cot van registrar gruixos de fins a 80 centímetres, ahir encara hi havia alguna masia aïllada i calia obrir camí fins al Torn. Van tancar les escoles i llars d'infants de les Planes, Sant Feliu, la Vall d'en Bas i Santa Pau. Avui es restableix el transport escolar. Els alumnes de la parada de dalt de Joanetes, però, hauran d'anar fins a Can Barris i els de la del Torrent Mitjà de Bianya, fins a la Peça. Si a les Planes encara no hi ha llum, se suprimirà la ruta entre l'Hostal del Fang i l'escola local i no es farà la ruta de Sant Aniol de Finestres. Ahir, encara calien cadenes per circular per algunes carreteres d'accés a la Garrotxa.

Del mòbil al «walkie-talkie»

A la Garrotxa no funciona el mòbil. Els equips de protecció civil i els de neteja d'Olot han hagut d'enginyar-se-les per estar en contacte. Ho han fet amb els intercomunicadors del tipus walkie-talkie de la policia. Aquesta és una de les moltes anècdotes viscudes durant els dos últims dies de nevada i de postnevada. La iaia del mas Masias de Sant Joan dels Balbs (la Vall d'en Bas) comentava que feia temps que no veia una nevada com la de dilluns. A Sant Feliu de Pallerols, els bombers i els Agents Rurals van haver d'accedir a l'Estanyol de Dalt, que havia quedat aïllat. A Olot era freqüent veure veïns ajudant-ne d'altres de més edat a retirar la neu de les voreres o a creuar espais glaçats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona