Medi ambient

Una nova vida per al paratge dels Desmais de Banyoles

El popular espai d’esbarjo del sud de l’estany, que estava molt deteriorat, està sent reformat amb un projecte que inclou la substitució dels arbres malalts i la instal·lació de passeres de fusta

La degradació que estava patint el paratge dels Desmais, a la banda sud de l’estany de Banyoles, s’està mirant de frenar amb unes obres de remodelació que s’estan executant aquest estiu. El projecte, dotat d’un pressupost de 315.000 euros, consisteix, d’una banda, a ampliar la llera de la riera del Vilar –que desemboca a l’estany en aquest punt– amb l’objectiu d’evitar les inundacions que s’hi produeixen quan hi ha pluges abundants i, d’una altra, a substituir els exemplars malalts dels populars arbres que donen nom al paratge. També es regenerarà el sòl i s’instal·laran unes passeres de fusta que permetran passejar per les zones que tenen la superfície més irregular. Està previst que a la tardor els treballs hagin acabat.

Canvis

Les obres les ha promogudes l’Ajuntament i es financen, en part, amb recursos del pla del foment territorial del turisme que gestiona el Consell Comarcal. Inicialment, s’havia previst un projecte força diferent, que tenia com a element més destacat la instal·lació d’una gran passera en forma de cercle, lleugerament elevada del terra perquè no es veiés afectada per les inundacions. Els tècnics, però, van descobrir que la superfície del paratge dels Desmais no era prou estable per sostenir aquella estructura i es va redactar el projecte alternatiu que ara s’està fent realitat.

Foment del turisme

Les altres inversions a la comarca del Pla de l’Estany finançades amb el pla de foment del turisme de la Generalitat han estat la reconstrucció de la mota perimetral del front de l’estany i la millora de la connectivitat entre l’oficina de turisme de l’estany i els Desmais, a Banyoles; la millora dels accessos i de l’edifici de serveis de les coves de Serinyà; la construcció d’un mur escullera al carril bici del carrer Isaac Albèniz de Porqueres, i l’adequació de la platja o clot d’Espolla, de Melianta, a Fontcoberta.

LA XIFRA

315.000
euros
és el pressupost de les obres, que es paguen, en part, amb recursos de la Generalitat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona