Medi ambient

Completen els itineraris culturals de la platja d’Espolla, a Fontcoberta

Aquest cap de setmana s’ha estrenat el tram que quedava pendent d’obrir, a la vora del famós estany intermitent

La fama de l’estany de Banyoles sol eclipsar altres espais de gran bellesa i interès naturalista existents a la mateixa comarca. Un exemple és la platja o clot d’Espolla, al veïnat de Melianta (terme de Fontcoberta). Des de fa uns anys, l’Ajuntament d’aquest municipi i el de la veïna Porqueres han anat condicionant dos itineraris que tenen en aquell estany intermitent el punt d’interès més notable. Faltava completar, però, el tram que precisament voreja la platja. Aquest diumenge finalment es va obrir al públic, després de mesos de treballs per condicionar-lo amb cartells informatius, la millora del camí, la instal·lació de tanques i l’elaboració i col·locació d’unes escultures al·lusives a la fauna de la zona, creades per alumnes de l’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Olot.

Els dos itineraris tenen aproximadament dos i cinc quilòmetres de llargada, respectivament. Un és l’esmentat camí que voreja l’estany intermitent i l’altre connecta aquest paratge amb Sant Cristòfol d’Usall (Porqueres). Les intervencions han costat al voltant de 25.000 euros. En el projecte hi han participat els dos ajuntaments, el Consell Comarcal, el Consorci de l’Estany, la Diputació i la Generalitat (a través del pla de foment del turisme).

La casa dels triops

Entre la rica fauna i flora que viu en aquest entorn destaquen els triops, uns crustacis de com a molt 3 centímetres que ja existien en el triàsic superior (fa uns 200 milions d’anys), per la qual cosa són considerats una de les espècies actuals més antigues. Dipositen els ous sota el fang i els nous triops no en surten fins que no arriben les pluges. De mitjana, viuen poc més de dos mesos. La bellesa de la zona quan s’omple d’aigua i l’atracció pels triops fan que després de pluges abundants hi vagi molta gent. La primavera passada, després que s’hi acumulessin molts visitants, l’associació Limnos va reiterar la seva preocupació per aquest fet.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona