Medi ambient

Canet d’Adri prohibeix el bany a la riera i a la font de la Torre per seguretat

Vol fer complir l’ordenança cívica aprovada el 2014 davant l’aglomeració de gentada que visita les gorgues

El paratge, a més, és un espai protegit

L’Ajuntament de Canet d’Adri vol fer complir l’ordenança cívica aprovada el 2014 que prohibeix banyar-se en tot el recorregut de la riera de Canet i a la font de la Torre “per seguretat i perquè és un espai protegit”, recalca l’alcalde, Carles Espígol. La mesura es pren davant l’aglomeració de gent que visita el paratge, sobretot amb l’arribada del bon temps. No només és per la concentració de visitants, que ja ha provocat problemes als accessos amb cotxes aparcats dificultant el trànsit per als veïns, sinó sobretot pels riscos.

L’ordenança prohibeix el bany però també el pícnic, fer acampada, dur animals lliures, el foc, la pesca fluvial i tirar-se des del pont de la Torre. En aquest sentit, l’alcalde Carles Espígol explica que l’any passat van tenir constància d’un accident que va requerir d’assistència del Samur. “Hi ha molta afluència de gent, sobretot que venen a banyar-se a l’estiu i n’hi ha que es tiren des dels ponts, quan hi ha gorgues molt estretes; és un perill i volem evitar riscos”, assenyala Espígol. L’alcalde també recorda que la font de la Torre és un Espai Protegit d’Interès Nacional dins la Xarxa Natura 2000. L’Ajuntament de Canet d’Adri ha contractat un agent cívic i amb la col·laboració de Mossos d’Esquadra i Agents Rurals vol fer complir la normativa. Així, s’han col·locat cartells informatius de prohibició del bany a les zones més freqüentades de la riera, amb indicació de les sancions en cas d’incompliment. Conscient que és un reclam turístic, l’Ajuntament vol regular l’espai com un lloc de contemplació, passeig i visita.

LES FRASES

Hi ha gent que es tira des del pont de la Torre i és un risc; l’any passat hi va haver un accident. I aquest any hem decidit aplicar l’ordenança
Ja ens agrada que la gent visiti les gorgues perquè és un paratge molt bonic, però ho hem de regular
Carles Espígol
alcalde canet d’adri

De formació volcànica i reclam turístic

El paratge de la font de la Torre, constituït per unes gorgues profundes de formació volcànica i en què hi brolla una font, és un dels espais més bonics i emblemàtics del municipi de Canet d’Adri, que s’ha convertit en el principal recurs turístic del municipi. A l’ordenança aprovada fa quatre anys per preservar la qualitat paisatgística de la zona es recorda també que l’aigua de la font que brolla dins aquest espai no és potable



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona