Medi ambient

Completaran la ruta de la Tourdera amb 400.000 euros

Set ajuntaments i la Diputació finançaran els trams comarcals pendents

Fogars ja té enllestit el seu sender

Fogars de la Selva és el primer municipi de la comarca que ja té el tram actiu de la ruta de la Tourdera, una ruta de més de 200 quilòmetres que passarà pel Vallès Oriental, la Selva i el Maresme i que ressegueix el riu Tordera i la riera d’Arbúcies. A Fogars ja tenen el sender enllestit –fa 16,6 km– i els altres set municipis gironins l’hi haurien de tenir abans de l’estiu del 2019. Entre els set ajuntaments i la Diputació faran una inversió d’uns 400.000 euros.

El tècnic del Consell Comarcal de la Selva Marc Corominas explica que el Consell preveu posar a licitació les actuacions pendents a curt termini, i que les obres començaran a final d’any. Els set municipis selvatans (Arbúcies, Blanes, Breda, Hostalric, Massanes, Riells i Viabrea i Sant Feliu de Buixalleu) ja disposen del seu projecte executiu. Fogars pertany a la Selva, però està adscrit a la Diputació de Barcelona, que ha cregut des de l’inici en la ruta.

Més de la meitat, activa

La ruta ja té més de la meitat de trams actius (114 km), amb 400 suports de senyalització. S’hi han hagut de fer actuacions puntuals com ara passeres –n’hi ha una entre Fogars de la Selva i Tordera–, tanques de protecció i recuperació d’antics camins. Els trams actius són gairebé tots al Vallès Oriental i al Maresme. Durant el recorregut, hi ha trams segregats per a excursionistes i per a corredors amb bicicleta tot terreny (BTT), però la majoria “són compartits”, diu Corominas.

Els ajuntaments de Tordera, Palafolls i Malgrat (Maresme) i Fogars de Montclús, Gualba, Montseny, Sant Celoni, Sant Esteve de Palautordera, Santa Maria de Palautordera i Vallgorguina (Vallès Oriental) formen part de la iniciativa, que té un mapa interactiu a www.tourdera.cat/itinerari.

LA XIFRA

16,6
quilòmetres fa el tram de la ruta de la Tourdera a Fogars de la Selva. La ruta farà més de 200 km.

Un producte turístic que generi activitat

El Consell Comarcal de la Selva impulsar fa vuit anys la ruta, que serà completa el 2019. Segons el conseller de Turisme, Quim Vivas (IdSelva), “la ruta pretén ser un producte turístic i alhora un motor d’activitat”. Vivas va participar dimarts en la inauguració de la ruta, igual que el president del Consell, Salvador Balliu. A l’acte hi van ser el vicepresident de la Diputació de Barcelona, Marc Castells, i el diputat de Medi Ambient de Girona, Lluís Costabella.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona