Un terratrèmol de 3,1 graus Richter sacseja el Ripollès, però no fa mal

Un terratrèmol de 3,1 graus a l'escala de Richter va sacsejar ahir poc abans de dos quarts d'onze de la nit algunes zones de la comarca del Ripollès. L'epicentre es va situar a cinc quilòmetres al nord de Ripoll i a dos quilòmetres de profunditat. No va causar danys personals, ni desperfectes.

De fet, la sacsejada no es va notar a tota la comarca, però als llocs on sí que van sentir la tremolor va ser generalitzada. Els qui més van percebre el terratrèmol van ser els habitants de Vallfogona del Ripollès, Sant Joan de les Abadesses i Sant Pau de Segúries i sobretot els qui viuen en pisos. També el van notar a punts de la Vall de Camprodon i de la Vall de Ribes. L'alcalde de Sant Pau de Segúries, Joan Solà, va explicar que van notar com una sotragada que va durar dècimes de segon. «Ens va tremolar el llit i, el meu fill, que està al pis de dalt, va sentir com es movia tot», va relatar. En canvi, persones que estaven reunits a Ripoll, no van notar res. Tampoc la patrulla de la policia local. La caserna dels Mossos de Ripoll tampoc va rebre trucades de ciutadans sobre el terratrèmol. El Ripollès és la comarca gironina amb més moviments sísmics a l'any. El 2004 en va registrar un de 4,1 graus que va provocar esquerdes a l'Ajuntament i a algunes cases de Queralbs, i el 2003, un de 3,8.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona