Medi ambient

Creixen els cabals dels rius i demanen precaució en cursos del Ter i Fluvià

Els cabals dels rius de Catalunya han crescut avui espectacularment com a conseqüència de les copioses pluges caigudes durant les últimes hores i fins i tot l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha demanat precaució a l’hora d’accedir a les riberes en els cursos alts dels rius Ter i Fluvià.

Les intenses pluges generaran que en els pròxims dies els embassaments de les conques internes de Catalunya augmentin les seves reserves d’aigua, que avui estan al 64% de la seva capacitat, al 67% en el cas dels situats en les conques dels rius Ter i Llobregat, que són els que subministren aigua a la conurbació barcelonina.

Segons les previsions de l’ACA, com que les pluges més torrencials s’han produït a les capçaleres dels rius i en els seus cursos alts, s’espera que en els pròxims dies els nivells dels embassaments segueixin creixent.

El riu Ter al seu pas per Ripoll porta aquest matí més de 200 metres cúbics d’aigua per segon. Aquest és un cabal 28 vegades superior a l’habitual, ja que de mitjana al mes d’abril se situa en els 7 metres cúbics per segon i en els 3 metres cúbics per segon en època de sequera

Pel que fa al Llobregat, al seu pas per Guardiola de Berguedà porta prop de 53 metres cúbics per segon, i el Fluvià, a Olot, arrossega més de 43 metres cúbics per segon, cabals molt per sobre d’allò habitual en aquests cursos.

L’ACA també ha alertat d’altres cabals alts, com el Congost al seu pas per la Garriga (tenia un cabal aquest matí de 82 metres cúbics, amb un punt màxim de 100 metres cúbics, amb una mitjana de 0,62 metres cúbics per segon) i per Granollers.

Protecció Civil manté activada l’alerta del pla Inuncat davant la previsió de pluges, que van començar a caure aquest dimarts al vespre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona